gumis Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Czołem! Chciałem się pochwalić modelem który został ukończony już jakiś czas temu, ale dopiero teraz zdobyłem się na jego sfotografowanie. Model powstał w oparciu o zestaw Zvezdy. Gąsienice są wyrobem Hobby Bossa. Budując go wykonałem go prosto z pudła. Jedynymi przeróbkami jakie dodałem od siebie to mocowania zbiorników paliwowych, których tutaj nie ma. Jako surowiec posłużyło mi aluminium z puszki:) Teciaka można było obejrzeć w lutym 2011 roku na konkursie w Bytomiu. Zapraszam do komentowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Hmm, na początku pomyślałem"o Boże, jaka paskuda!" Ale później, ma swój urok, i może sie podobać troche mogłeś dać mniej tego kamo zimowego, bo teaz taka jedna wielka ciapa wyszła troszkę,fajnie wygląda płachta na kadłubie, czemu siatki nad silnikiem są takie jakby odymione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Powiem tak. Nie wiem jak go ocenić. Jak otworzyłem temat to powiedziałem, o boże a co to takiego. Jak dla mnie mało zróżnicowany kamuflaż. Podoba mi się rozbita lampa z żarówką w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Witam.Model tak przeszedł front że trudno aby wyglądał inaczej.Ma to coś.Pytanko małe czy prezentując modelik zająłeś jakieś miejsce zdobyłeś nagrodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Doceniam prace jaką włożyłeś w wearthing ale nie podba mi się. Nie do końca wiem jak go oceniń ponieważ ma swój "urok" i na pewno włożyłeś duużo w pracy, ale znowu sam model jak dla mnie jest brzydki. ogólnie wykonie 5 a wygląd 2 (w skali 1/5) Co prawda model jak napisałem ma w sobie pewien urok ale nie jest zbyt ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 18 Września 2012 Autor Share Napisano 18 Września 2012 Więc tak koledzy. Na wstępnie dzięki serdeczne za opinie Kilka słów wyjaśnienia. Jest to mój pierwszy model wykonany w zimowym mundurku. Nie ukrywam, że efekt końcowy oddaje to co chciałem uzyskać. Mianowicie chodziło mi o niechlujne malowanie, które fakturą przypominało by grudy wapna etc. Ale czemu siatki nad silnikiem są takie jakby odymione? De facto zabrudziłem je dla kontrastu. Pytanko małe czy prezentując modelik zająłeś jakieś miejsce zdobyłeś nagrodę Tak, został wyróżniony w kategorii malowań zimowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Na gąsce na przednim pancerzu widać ślad po wypychaczu,nie rozwiercona lufa kaemu,podoba mi sie brudzenie podwozia,rozbity reflektor,góra to dla mnie zagadka skąd wziąłeś takie malowanie(podpierałeś się jakimś zdjęciem jak tak to może je zaprezentuj)no widziałem wiele zimowych teciakow ale czegoś takiego nie spotkałem za to widzialem spływające wapno a nie baranka z niego.Na froncie rózne rzeczy się działy więc i taki efekt jest możliwy ale wrażenia estetyczne są kiepskie.Nie zrozum mnie źle ale niechlujne malowania tak na szybko sowieci nakladali szczotami,gałęziami,szmatami generalnie czym popadlo ale efekt byl zupełnie inny-grunt że masz to czego chcialeś.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Malowanie stricto jest pomysłem z mojej głowy. Żadną dokumentacją się nie podpierałem. Lufa km nie jest nawiercona bo to kawałek drucika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Witam.Gratuluje wyróżnienia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi