jakub97 Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Tak jak w temacie. Nie wiem jak się robi rdzę, niby próbowałem malować jakby rudym i zamalowywałem jakąś inną i przecierałem, ale to nie to samo co niektórzy mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Zgaduję że to czołg, do 35 najpierw podkład, potem rust Pactry lub inny rdzawy i rozjaśniany tu i uwdzie żółtym, dajemy 24 godzinki, bierzemy lakier do włosów i psikamy ale nie cały od razu a po kawałku i sypiemy sól, cukier, piasek a najlepiej wszystkiego po trochu na mokry jeszcze szprej w miejscach gdzie ma być rdza. Dajemy wyschnać i malujemy model kolorami, dajemy z godzinkę ( dla Pactry nie wiem jak inne, ma trochę podeschnąć ) i ścieramy grudki szczoteczką do zębów. Efekty można zobaczyć na scratchmod.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 A nie prościej po prostu za pomocą olejnej farby kolory rdzy, ścieranej następnie za pomocą white spirit? Zależy jaki właściwie chcesz osiągnąć efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi