Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 Wrzuć chociaż potem galerię Będzie na co popatrzyć ;) Adam dam też pseudo warsztat z samego malowania ale tutaj bo nie chce nowego tematu zakładac jak juz pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 W mojej tabeli podane są takie zamienniki jak napisałem wcześniej. Dzisiaj nie mam takiej możliwości, ale jutro mogę wrzucić zdjęcie tabeli co by nie było, że chciałem wprowadzić kogoś w błąd. Nie twierdzę, że należy się takimi tabelami sugerować, tym bardziej, że swoją ściągnąłem z Internetu bo sam miałem niedawno problem ze znalezieniem zamienników. Ale w moim przypadku odcienie Model Mastera zgadzały się z tabelą Humbrola, przynajmniej według numeracji Federal Standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 Jasiek dzieki ale ja maluje tylko gunziakami i tamiyą ,MM ,humbrole i pactry odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Witaj, Masz jakieś złe dośwadczenie z Pactrą i Humbrolem. Ja maluję tylko nimi, ale wynika to z faktu że kiedyś takie kupowałem i nie uznałem za celowe inwestowania w nowe farby. Pozatym w sklepie którym kupuję mają tylko takie. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Witaj,Masz jakieś złe dośwadczenie z Pactrą i Humbrolem. Ja maluję tylko nimi, ale wynika to z faktu że kiedyś takie kupowałem i nie uznałem za celowe inwestowania w nowe farby. Pozatym w sklepie którym kupuję mają tylko takie. Pozdrawiam Damian Biwo mam pactry chyba całą palete i jeszcze do niedawna nimi malowałem ,rozcienczane wodą czy wódką dawały słabe efekty ,poprawiło sie gdy którys z Kolegów podpowiedział że by lac leveling thiner gunze ale gdy spróbowałem gunziakow malowanie stało sie bajeczne ,rozcienczam bardzo mocno i maluje kilkoma transparentnymi warstwami ,aero sie nie zatyka ,nie pluje ,kolory są o niebo lepsze ,cenowo razy 2 ale jakosc powłoki lakierniczej i komfort malowania sa nie porównywalne do pactr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi