Wladek Posted August 8, 2007 Share Posted August 8, 2007 (edited) Witam na tym forum Najpierw się przedstawię, mam na imię Piotrek i zajmuję się modelarstwem nie całe półtora roku By nie robić tu bałaganu wrzuce 2 moje najnowsze modele,malowanie wczesne Africa Korps: Kubelwagen Hanomag Oba italeri 1/72 Prosze o komentarze,wiem że nie wytrzymują one porównania z waszymi Ale i tak jestem z nich zadowolony Edited August 8, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafek Posted August 8, 2007 Share Posted August 8, 2007 Cóż fotek kubla nie ma, ale co do hanomaga (tak ogólnie to chyba nie jest hanomag tylko 251/1-w razie czego paprawcie mnie) -sklejony nieżle tylko światła chyba w złym miejscu - ale mogę się mylić -nie pomalowałeś bandaży kół, a przednich kół chyba wogóle -te takie odstające patyki (co to do diaska jest??) nie powinny być czarne tylko w kolorze camo - co to jest te czarne coś na modelu hmm? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladek Posted August 8, 2007 Author Share Posted August 8, 2007 -Światła sklejone odpowiednio -Koła przednie są pomalowane -Te patyki niekoniecznie były malowane w kolor camo, pozatym jest to pojazd pośpiesznie wysłany do afryki i malowany przez załoge, -Te czarne to szwardzgrał 39-43,zrobiłem tym przetarcia by pojazd wyglądał podobnie do tych które walczyły w afryce na początku kampani -Bandaży niestety nie zdołałem pomalować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonak Posted August 8, 2007 Share Posted August 8, 2007 światła chyba w złym miejscu - ale mogę się mylić Mylisz się ;) Światła są tam gdzie mają być. Notek powinien być jednak nieco bliżej przodu pojazdu. -te takie odstające patyki (co to do diaska jest??) To skrajnia obrysu - ułatwiała prowadzenie - kierowca wiedział, czy ma szanse się zmieścić w wąskich przejazdach etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmokHaosu Posted August 8, 2007 Share Posted August 8, 2007 Ten pojazd to Sd.Kfz. 251/1, a firma nazywa sie hanomag. W skrucie ludzie mowia na to hanomag, tak jak na Pz.Kpfw.IV - czwórka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafek Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 O jest kubelwagen! Podoba mi się zdecydowanie bardziej-przetarcia są mniej plackowate. Ale naprawdę opony w hanomagu są jakby w kolorze plastyczku italeri-a przecież błota na nim nie kładłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts