d2io83k Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Witam Przedstawiam moje pierwsze malowanie zimowe "na lakier do włosów", Panzerspähwagen BA-64®. Model skleja się przyjemnie, można go wykonać w jeden dzień ;) Podstawka jeszcze nie gotowa, lakierobejca schnie. Proszę o ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Mi się podoba, tylko zrób więcej fotek i weź tę "plandekę" z wieżyczki, bo wygląda trochę jak mokry papier toaletowy. Reflektor chyba nie nawiercony, ale nie widzę dokładnie. Jak robiłeś błocko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 Błoto to Earth Effects i Fresh Mud z AK-Interactive. Błoto na podstawce, to ziemia z kwiatka, gips, pigmenty. Następnie cieniowane aerografem, malowane sido, dla uzyskania efektu mokrego błocka. Kałuża to lakier bezbarwny. Winietka ma zaprezentować, roztopy po zimie ;) czyli kamo na pojeździe już prawie nie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Podoba mi się fajne ubłocony dobrze ze napisałeś o tych roztopach bo można by pomyśleć ze przesadziłeś ale w tym kontekście jak najbardziej w porządku tylko tak jak napisał kolega ściągnij tą plandekę z wierzy. A duży plus za jednolite tło do zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 A moim zdaniem przesadziłeś z ubrudzeniem. Rozumiem dolne rejony pojazdu, ale góra? De facto nie widać przynależności państwowej pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 Maska pobrudzona, ponieważ pojazd mógł pokonywać jakieś "rzeki błota" bądź jeziora. Malowanie pudełkowe wiec kalek nie dawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi