jonnym Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Witam.Kozystając z okazji chiwli przerwy postanowiłem pokazac galerie modelu ukończonego na wiosne tego roku.Czas nie pozwalał mi na wykonanie kilku fotek ale dzis z wielkim trudem sie zebrałem. Model to Revelowski kenworth K 100 i naczepa z AMT flatbed trailer.Prawie dwa lata nad nim dłubałem zmieniajac co sie da.Niestety nie mam dostapu na chwile obecna do fotek z warsztatu wiec beda foty tylko gotowca. Krótka lista przeróbek: - k 100 posiada wiekszosc przewodów w obrębie silnika (niestety nie widoczne) - cały model jak i naczepa sa okablowane - zmieniony dach na KFS niski - zmieniony grill, który został wyszlifowany i dostał nową siatke - wycieraczki KFS - nowe uchwyty podnoszenia kabiny - nowe rejestracjie OREGON - od podstaw zrobiony zbiornik paliwa (przedłuzony) - chromowane listwy zbiornika i filtra powietrza - stopnie na zbiornik KFS - skrzynka narzedziowa - nowe błotniki tylnich osi -skrocone z Revelowskich, dodane napisy Kenworth - nowa belka tylnia ze swiatłami - dodatkowe halogeny za kabina - przewody podpinania naczepy KFS - Błotniki na ciagniku i naczepie Kenworth (firmy Flemming Pedersen) - dodatkowe oswietlenie ( własnej roboty) - pasy KFS - mocowanie pasów (własna robota) Pewnie wszystkiego nie wypisalem ale to wyjdzie na fotach, miłego ogladania: Cytuj
Karol_Max Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Ciężarówka piękna kurz świetny ale brakuje wasza, szczególnie na ramie, jak byś to poprawił było by miodzio Cytuj
MartiniOCP Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Właśnie przełożyłeś mój projekt, którym miał być kenworth k123, na później:D Ciężarówka fajna. Zgodzę się z Karolem, że ramie/ kabinie brakuję trochę łosza. Poza tym, coś mi się te felgi płaskie wydają. Bardzo fajne kurzenie. Z aero nakładałeś? Ogólnie, miło popatrzeć. pzdr. Cytuj
Mark666 Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Piękny. Skąd masz te złączki ? na ramie i do przewodów Cytuj
jonnym Napisano 5 Grudnia 2012 Autor Napisano 5 Grudnia 2012 Dzięki chłopaki.Jezeli chodzi o brudzenie to nakładałem aero, troche pasteli tez było. Złączki i inne elementy kupuje tu: http://www.modelmakershop.com/modelmakershop/ Sam nie zamawialem ale jak ktos zamawia to sie doczepiam a i koszy przesyłek sa mniejsze. Cytuj
Dumo Napisano 6 Grudnia 2012 Napisano 6 Grudnia 2012 Przykurz trochę jednokolorowy aale podoba mi się Aż chce się załączyć hard truck'a Cytuj
tomeka6 Napisano 6 Grudnia 2012 Napisano 6 Grudnia 2012 Piekna robota, zarowno model, jak i przykurzenie. Jedyna rzecz, ktora bym tu zmienil to te opony - w mojej opini Italeri je robi lepiej. Cytuj
jonnym Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Napisano 6 Grudnia 2012 Tak zgadziam sie co do opon.Pierwszy raz je zakładałem i ostatni.Jakosc gumy i wygląd wizualny mnie troche zaskoczył ale nie mialem innych wiec poszły Revelowskie. ...Na blacie lezy juz cos europejskiego- bedzie czyścioch na SS-ach... Cytuj
tomeka6 Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Tak zgadziam sie co do opon.Pierwszy raz je zakładałem i ostatni.Jakosc gumy i wygląd wizualny mnie troche zaskoczył ale nie mialem innych wiec poszły Revelowskie....Na blacie lezy juz cos europejskiego- bedzie czyścioch na SS-ach... No to zacieram rece i czekam na warsztat . Cytuj
jonnym Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Napisano 11 Grudnia 2012 Jak dobrze pojdzie to w styczniu sie powinny ukazac moje wypociny jak narazie to dłube w IIWW... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi