mieszko988 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Witam Tematem przewodnim mojego modelu jest ukazanie jak w Polsce w większości wyglądają nie tylko samoloty ale również inne sprzęty wojskowe eksponowane w muzeach. Zaniedbane, zniszczone, wyglądają jak złomy a nie obiekty które powinny cieszyć oko. Oczywiście nie mówię o wszystkich muzeach, eksponatach ale rzeczywistość nie jest tak różowa jak chcielibyśmy żeby było. Wybrałem Iskrę gdyż chciałem zrobić ten model a, że akurat trafił się projekt grupowy to pomyślałem, że warto dołączyć do tego ruchu społecznego ;) Moje umiejętności oczywiście są na bardzo niskim poziomie ale postaram się wiernie odwzorować Iskrę z obrazka Największym wyzwaniem będą oczywiście ślady eksploatacji ale mam nadzieję, że jakoś podołam temu wyzwaniu Model będzie wykonany Prosto z pudła. Pierwszy raz będę malować aerografem Kompresor lodówkowy mam, a pozostałe części za 2-3 dni powinien kurier przywieźć więc zacznie się budowa. Mam nadzieje, że jakoś to wszystko się uda zrobić Tradycyjny inbox znanego i (nie)lubianego zestawu Pozdrawiam i zachęcam kolejnych niezdecydowanych do zakładaniu warsztatów:) A teraz czas na świętowanie bo 24lata strzeliło dzisiaj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 To najlepszejszego od dwa razy starszego Mam gdzieś zdjęcia BRki robione jakiś czas temu. Jak znajdę dam znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Wszystkiego najlepszego! Będę uważnie oglądał i się uczył bo samemu chodzi mi po głowie iskra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Ja również dołączam się do najserdeczniejszych życzeń urodzinowych, życząc wielu, wielu modeli i jeszcze więcej zdrowia i sił do ich wykonania Sławek P.s. Również przystawiam wyściełany fotelik i będę podpatrywał i kibicował, gdyż w przepastnych otchłaniach szafy czeka na swoją kolej: WSK/PZL TS-11 Iskra bis D/200BR firmy Mastercraft w "72" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Chciałbym zwrócić uwagę, że na samolocie, który stoi od dobrych paru lat w muzeum ciężko o jakiekolwiek ślady eksploatacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Chyba, że wg starszych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2012 ślady eksploatacji w tym sensie jak stanie pod chmurką wywarło wpływ na powłokę lakierniczą :P Faktycznie może źle się wcześniej wyraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2012 Witam Coś tam się po mału dłubie. Zrobiona została "kabina pilota" w pełni zdetalowana No i kadłub został sklejon. Poki co wszystko się dzieje powoli gdyż równolegle walczę z F-16 z mastercraftu... Panowie to jest masakra, ale w sumie tyle go szpachluje i maluję, że go musze dokonczyc ;D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi