Marcus05 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Witam, dawno nic nie pokazywałem na Forum. Ale wg mnie opisywanie innych prac wymaga, należy samemu coś przedstawić, przeszukałem szafę i Internet. Oto, co sobie wybrałem, aby poddać się Waszej opinii, jestem dość powolnym w tym, co robię więc wolę napisać wcześniej że nie „odśnieżam” tematu co tydzień, jak coś zrobię to pokażę.. Do tego, lub podobnego wzorca chciałbym dojść. Czas zacząć, dawca……. W sumie to mam do wyboru trzy rodzaje wykończenia wersji malowania zacisków : żółty, czerwony i niebieski. To jaki wybiorę będzie stanowiło bazę reszty dodatków w kabinie. Ot taki mały chochlik, żona wybiera kolor ja dodatki .. Oczywiście, jak zwykle liczę na cenne uwagi Forumowiczów. Idę "przenośnia" szukać tego co mi brakuje w szafie, czyli carbonu do wykończenia komory silnika i kabiny. Pozdrawiam Marcus. p.s. dajęcia wzorca z netu np. Gembala-mirage-gt. I inne chwycone po drodzę. coś mi się komp zaciął z tymi fotkami....... macie lepszy pomysł ??? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Super projekt Jeśli chodzi o moje skromne zdanie to chyba najfajniejszy projekt wybrałeś. Jeszcze moją uwagę przykuły takie focie: http://wallpapersget.com/wp-content/uploads/2012/11/Porsche-Carrera-Gt-Luxury-Roadster-Red.jpg http://wallpapers.6r63h.com/view/porsche_carrera_gt_mirage-1920x1200.html Z reguły to ino nie lubię srebrnego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Niezły! Dosiadam sie i sugeruję czerwone dodatki, dla mnie niebieską może być Subaru Impreza a żółty kanarek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2013 Witam, się zaczeło, nie moglem sobie pozwolić dzisiaj na trochę przyjemności, poszło wszystko bez kleju, pierwsza przymiarka. Żona jak zwykle ma pretensje że jej garniki zajmuje jak Ona gotuje, no co, przecież trzeba odtłuścić nadwozie. Na pierwszą warstwę podkładu zastosuje jak zwykle Motipa, i tak prawie wszystko "zryje", mam jedną paskudną linie szwu po obu bokach. Tak sobie pomyślałem że do czarnego nadwozia nie za bardzo będzie pasowała imitacja siatki na pokrywie silnika w kolorze srebrnym, macie może jakiś pomysł jak to podmienieć, może skan i na papier po zmianie koloru, może ktoś wie gdzie nabyć taką imitacje siatki ale czarnej, nie ma do tego modelu żadnej blachu na rynku, szukałem. Pozostaje tylko kalka.. Pozdrawiam Marcus p.s. znalazłem rozwiązanie na pkt 3, wujek google jest nieoceniony, zdjęcie z strony www.razii coś tam (źródło internet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 mam kawałek takiej siatki (czarnej) w Ferrari Revella, trochę jej zapewne zostanie, ale na Twoje wątpię żeby wystarczyło :/ PS którego Motipa używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 ....którego Motipa używasz? Normalny szary podkładowy wg producenta 00101, u mnie 16 zł z puszkę 200ml, a efekty użycia tak wychodzi Mam dużo jak na Tamiye do szlifowania. Więc i cena podkładu jest do przyjęcia w porównaniu z podkładem tamki, ostatnio za podobną "flaszke" dałem prawie 50zł. Pozdrawiam Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 Witam. Coś się dzieje w temacie, powoli ale do przodu.. pewno zobaczycie, ale model po pierwszej warstwie koloru, zaciski bez kalek. Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Mam nadzieje, że zobaczę tutaj jakiś BRUDŹING czy też inny DETAJLING, Mirku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam, wolny jestem, ale do przodu. Powoli od tyłu i z przodu spasowalem pokrywe silnika detale schną ogólnie i bardzo wstępnie tak wygląda wymaga jeszcze troche pracy, ale powoli ... Pozdrawiam Marcus p.s. wolniej jedziesz, dalej zajedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi