kowal76 Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Cześć Pomalowałem model farbkami akrylowymi Lifecolor po czym odciąłem taśmą powierzchnie do pomalowania innym kolorem .Po zamaskowaniu zabrałem się za malowanie srebną Pactrą i stwierdziłem że coś jest nie tak, Pactra zaczęła wchodzić w jakąś dziwną reakcję z Lifecolor . Czy w takim razie będę mógł użyć lakieru bezbarwnego Pactry czy kupić Lifecolor ?. Zaznaczam że maluję pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Przepraszam za post za postem ale sprawdziłem lakier Pactry na innym starym modelu i rozpuszcza on farbkę Lifecolor. Moje pytanie to czy jak kupię lakier Lifecolor to nie będzie on rozpuszczał farby ?. Czy może zakupić jakiś lakier w sprayu?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Na lifecolorach się nie znam ale myślę że spray będzie dobry, top coat na przykład... A może zmień rozcieńczalnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Dzięki Radziu. Kupię jednak lakier Lifecolor i zobaczę powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 A próbowałeś zabezpieczać Sidoluxem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 A próbowałeś zabezpieczać Sidoluxem ? Pod Sidoluxem też złazi farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 A czy przed tym Lifecolorem był jakiś podkład? Pan Powierzchniak? Zwykły szary Humbrol? Lifecolory bardzo słabo trzymają się bez podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Może właśnie odpowiedniego podkładu nie dałeś. Ja zabezpieczałem ostatnio Lifecolora (Kerosene) Sidoluxem i nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 A czy przed tym Lifecolorem był jakiś podkład? Pan Powierzchniak? Zwykły szary Humbrol? Lifecolory bardzo słabo trzymają się bez podkładu. Podkładu nie było , maluję pędzlem i nigdy jeszcze nie stosowałem podkładu. Z farbami Pactry nie miałem takich histori . Dziękuję za wskazówkę następnym razem zastosuję podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2013 Pomalowałem model lakierem olejnym Humbrol Satin i farba Lifecolor nie odchodziła . Czy mogę na ten lakier na koniec po kalkach położyć lakier Pactry ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi