Kamil4721 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Witam wszystkich. To zrobiłem na razie niewiele: I pytanko czy te punkty mogą być do mocowania pasów? Kolorek na jaki zostanie pomalowane to czarny połysk motip 00105 Model kupiłem tanio na allegro niestety nie posiadam do niego kalek i oszklenia (szyby są ale w takim stanie ze szkoda nawet je wycięgać z woreczka a dwóch bocznych niema ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Robię 360 więc się dosiadam Czy te elementy które zaznaczyłeś są od drugiej strony "dziurkami"? Będziesz sam wykonywał szyby? Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Ja biorę się niedługo za Californie open top. Zasiadam i kibicuję! Miłej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Z checia bede sledzil postepy w pracy. Czy mozesz powiedziec z czego zrobiles klamry i mocowania pasow. Wygladaja swietnie, a sam zaczynam eksperymentowac i szukam pomyslow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 wygląda na taśmę Tamiya ładnie Ci wyszły "plecy" foteli, jakiej szpachli używasz? możesz ją polecić? jutro idę do modelarskiego i chcę jakąś kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2013 Witam Będziesz sam wykonywał szyby? Szyby będę musiał sam wykonać. jakiej szpachli używasz? możesz ją polecić? http://www.mojehobby.pl/products/Szpachla.html Używam to coś ale nie jestem z niej zadowolony; kruszy się. Czy mozesz powiedziec z czego zrobiles klamry i mocowania pasow. Klamry i mocowania to HIPS polistyren różnej grubości. Pasy to zwykła kartka papieru w pomarańczowym kolorze. Myślę że we wtorek albo środę uda mi się zrobić wnętrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 21 Stycznia 2013 Share Napisano 21 Stycznia 2013 dzięki za odpowiedzi! dobry pomysł ze zwykłą kartką, ma tak naprawdę taką fakturę jak pasy, a po pomalowaniu (nawet plakatówką) faktura powinna zostać ;) nice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Na Twoim miejscu zeszlifowałbym te tarcze na gładko, ale już pomalowane więc pewnie Ci się nie chce... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 20 Lipca 2013 Autor Share Napisano 20 Lipca 2013 Witajcie! W srodku zamontowałem radio (w tej dziurze na tunelu będzie jescze CB) i zrobiłem nawiewy powietrza na szybę prednią Zaczołem sklejać silnik Felgi pomalowane jakimś motipem, kolorem przypominają chrupki serowe jescze zostało je ''polać'' bezbarwnym i pomalować kolorowe wstawki (czarny połysk, jakis srebrny i miedziany) Muszę coś pomyśleć z kalką bo jej nie będzie widać na czarnym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Witajcie! W srodku zamontowałem radio (w tej dziurze na tunelu będzie jescze CB) i zrobiłem nawiewy powietrza na szybę prednią Ale CB, w sensie CB-Radio? Nie żebym się czepiał, ale CB w ferrari... Proszę chociaż, żebyś tu wunderbaumów czy lexusów nie wciskał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 I ta kalka z chłopcem sikającym na Scanię... Raczej zamiast scanii widziałbym tam Porsche/Lambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 Witajcie! Ale CB, w sensie CB-Radio? Nie żebym się czepiał, ale CB w ferrari... Proszę chociaż, żebyś tu wunderbaumów czy lexusów nie wciskał Tak CB radio.. w ferarri, wunderbaumach nawet niemyślałem ale niewiem co to te lexusy I ta kalka z chłopcem sikającym na Scanię... Raczej zamiast scanii widziałbym tam Porsche/Lambo. Masz rację bardziej będzie tam pasować znaczek porsche Z fotelami było coś nie tak więc musze je troszke poprawić Tarcze już zeszlifowane I jescze doszło mi coś takiego (ferarri 348ts) Już niebendę musiał dorabiać oszklenia W zestawie są lepszę oponki Ale Silnik sie powoli maluje (jutro napewno wstawie fotki) Są jakieś pomysły co zrobic z tym 348TS ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Witam! Wstawiam zdjęcia silnika, narazie tylko tyle: Zgubiło mi się jedno złote kułeczko (spadło na podłogę i niema) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Hej, zadbaj o oczka czytających ciebie i o jakąś poprawność twojej wypowiedzi, bo błędy trochę nazbyt wyraźnie biją po oczach... A do silnika na razie nie mam żadnych zastrzeżeń Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Ładnie pomalowany silnik. Troche nie podobają mi się kolektory (nadlewki). Ładne kolory wnętrza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Co do tych błędów to dzięki za zwrócenie uwagi (inaczej bym ich nie zauważył), postaram się pisać bezbłednie i zrozumiale. Ładnie pomalowany silnik. Troche nie podobają mi się kolektory (nadlewki). Ładne kolory wnętrza ;) Kolektory chyba nie mają nadlewek http://www.ferrari348.de/f0053.jpg. Kolorki wnętrza to: Model Master 1749 i Tamiya XF-59 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 A okej, sory . Jak tak to jest w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Witajcie! Fotele już gotowe: Silnik: iI przymiarka: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Bardzo ładnie Ci to idzie. Nie ma się do czego doczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Bardzo ładnie Ci to idzie. Nie ma się do czego doczepić. Dzięki! Staram się żeby to jakoś wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 podoba mi się pobrudzenie silnika czym to robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam podoba mi się pobrudzenie silnika czym to robiłeś? Cieszę się że się podoba, silnik brudzony suchym pędzlem (Model Master 1749) i Tamiya weatherning master D i E Wnętrze już gotowe: Silnik też już gotowy: Osłona tłumika i chłodnice z modelu TS(hasegawa) dlatego są przycięte I przymiarka: Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Super projekt! Ładnie silnik zrobiony! Powodzenia! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Witam! Z okazji 6 grudnia( mikołajek) mam dla Was prezent w postaci malutkiej aktualizacji Pogłębiłem linie podziału - robiąc przy tym wiele dziur i zadrapań, a także poszerzyłem słupki Ogólnie z budową modelu wygląda to tak że teraz mam jakoś mało czasu aby coś zrobić a jak już mam to nie chcę nic ruszać bo mam wrażenie że mogę to wszystko szybko popsuć, ale niedługo więcej wolnego aktualizację będą dużo częściej. Doszedłem jeszcze do wniosku że dorobię okablowanie i kilka elementów do silnika I na koniec tradycyjnie pytanie - jak pogłębić linie w okół pokrywki wlewu paliwa? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 jak pogłębić linie w okół pokrywki wlewu paliwa? Delikatnie, panie delikatnie. Kiedys uzywalem skalpela, albo grubszej igly, teraz taki wynalazek : http://www.ebay.co.uk/itm/Tamiya-PLASTIC-SCRIBER-Modelling-Accessories-item-74091-/400605478712?pt=UK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN&hash=item5d45f27f38 Generalnie moja zadada: Powoli, spokojnie i prostopadle do modelu, wtedy ryjesz w dol, a nie poszerzasz linie tak jak widac na zdjeciu. A na koniec zawsze szpachla i wyrownanie zadrapan. Ewentualnie, jak jest bardzo zle, to musisz zaszpachlowac calosc i w jeszcze miekkiej szpachli, igla zaznacz obrys wlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi