kub Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Następny wątek ale ten na pewno skończę Bazą będą 2 modele zvezdy w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Liczę na systematyczna aktualizacje warsztatu... Chcę zobaczyć jak Teciaka się składa bez kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Czy obok wieżyczki jest figurant? Bo coś mi się tak zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Tak Z tego co widzę gość ma czapkę i pistolet maszynowy. Czy trzyma PPsz-e czy MP 40 bo: -zdjęcie jest niewyraźne (wybrałem je ze względu na ładną kompozycję) -duża część takich ciągników na zdjęciach jest widoczna w towarzystwie niemieckich żołnierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Wypraski wyglądają na dobre. Szkoda, że nie robią takich w skali 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Model prosty w montażu. Praktycznie wszystkie części można zamocować na wcisk jednak w niektórych miejscach potrafią pojawić się szpary dlatego ściąłem część zatrzasków i skleiłem. Widoczna szpara z tyłu jeszcze nie jest zaszpachlowana gdyż kadłub wykorzystuje na razie jako magazyn części. Jedyną rzucającą się wadą są za małe "oczka" na włazie kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 6 Marca 2013 Autor Share Napisano 6 Marca 2013 Troszkę później... Jak lepiej wyglądać będzie podstawka? Pojazdy równoległe do krawędzi czy na skos? Jeszcze trzeba wymyślić właz na stropie ciągnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 (...)Jak lepiej wyglądać będzie podstawka?Pojazdy równoległe do krawędzi czy na skos?(...) Według mnie powinna być trochę większa, dłuższa, tak aby obydwa modele nie "wisiały" na krawędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 6 Marca 2013 Autor Share Napisano 6 Marca 2013 Chyba masz rację. Trzeba więc będzie sobie samemu wyrżnąć deseczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Przymierzam się do ustawiania modeli na podstawce więc trzeba określić odległość między nimi , więc patrzam, patrzam i naszła mnie myśl... "Linę trzeba pomalować!" Właśnie, takie pytanie mam ja czy trzeba dawać podkład na linę z miedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Ostatnie tygodnie zapchane nauką i termin uciekł No cóż, modele gotowe tylko podstawkę wzbogacić roślinami i była, a tak pozostaje tylko pogratulować tym którym się uda dokończyć prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi