Michał96 Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Witam mam zapytanie do miłośników tych czołgów. Jako że kompletnie nie znam się na współczesnych czołgach i nie za bardzo znam zestawy preferowanych modeli, to czy mógłby mi ktoś obeznany polecić i powiedzieć czy jest jakiś model czołgu t-72, czy też t-80 z wnętrzem. Nie musi być kompletne, chociaż połowa, albo nawet 1/4. Chodzi mi o to aby miec jakąś baze pod dalsze prace, może to być model z wnętrzem słabej jakości, ale żeby jednak było. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Z t-72 najlepsza jest tamiya ale bez wnętrza. Jeśli chcesz to możesz się skusić na t-55 ze skifa z pełnym wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Dzięki, właśnie zastanawiałem się nad Skifem. Myślę, że jak zainwestuję w blachy to powinien wyjść całkiem dobry model. No i może jeszcze jakaś kopia silnika cmk. A składałeś może t-55 skifa? Jak tam jest ze składalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Chciałem Poszedłem do modelarskiego i mowie "Proszę o t-55AM" Po transakcji wróciłem do domu i oglądając nabytek w folii zobaczyłem napis na instrukcji T-80. Patrzam na ramki -faktycznie. Na szczęście sprzedawca wymienił mi na type-59 z Trumpetera. To taka mała historyjka Podobno model skifa ma lekko asymetryczne koła (powinny być symetryczne). Ogólnie nie zachwyca detalem i jest za niski. Trumpeter też niewiele lepszy. Z tego co widziałem samo wnętrze jest dość puste ale ma podstawy do walorki i zawiera wszystkie przedziały. Co do blaszek to w Martoli były do skifa w wersji zoom i zwykła. Wniosek: na efekciarski model się nadaje a na konkursowy z wnętrzem to Tamiya z odlewami żywicznymi CMK i poprawkami bo żywice przeznaczone są do wersji czecho-słowackiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Hehe no widzisz, to się przejechałeś . Dzięki na za informacje, fakt patrząc na zdjęcia detal nie jest najlepszy, ale tak jak mówisz można coś z niego zrobić. Niestety nie stać mnie tamke łącznie z wnętrzem żywicznym CMK. Dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi