duszek Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Witam Buduje właśnie tankietke TKS. Chce ją pomalować całą w kamuflarzu na zielonooliwkowy. RPM pisze aby użyć humbrola 117. Czyli Matt US Light Green. Czy to prawidłowy kolor? A jaki byłby zamiennik tamiyi czy pactry? Czy Tamiya XF-26 pasuje?(też zielony ale nie wiem czy ten) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Payo mówi że zamiennikiem jest pactra a33. Czy to właściwy kolor? Pytam się bo chce się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Witam Buduje właśnie tankietke TKS. Chce ją pomalować całą w kamuflarzu na zielonooliwkowy. Nie było takiego kamuflarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Coooo???? No to ja niewiem....Albo się mylisz albo mylą się w RPMie. Chodzi mi o kamuflarz zielony , cała tankietka na zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 To RPM się pomylił opracowując instrukcję tego modelu. Skoro nie wierzysz, to poszperaj w Internecie i wstaw fotkę w tym kamuflażu. W jednolitym malowaniu można było spotkać tylko prototypy w czasie testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 No cóż być może masz racje bo zapomniałem dopisać że jest to tks z działkiem 20 mm a przezbrojono na takie uzbrojenie tylko 10 tankietek. Więc była to jeszcze faza eksperymentalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 ... jest to tks z działkiem 20 mm a przezbrojono na takie uzbrojenie tylko 10 tankietek. Więc była to jeszcze faza eksperymentalna. Nie była to faza eksperymantalna. Poczytaj troszkę, na przykład tu: http://derela.republika.pl/tks20pl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi