duszek Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Witam Buduje właśnie tankietke TKS. Chce ją pomalować całą w kamuflarzu na zielonooliwkowy. RPM pisze aby użyć humbrola 117. Czyli Matt US Light Green. Czy to prawidłowy kolor? A jaki byłby zamiennik tamiyi czy pactry? Czy Tamiya XF-26 pasuje?(też zielony ale nie wiem czy ten) Cytuj
duszek Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 Payo mówi że zamiennikiem jest pactra a33. Czy to właściwy kolor? Pytam się bo chce się upewnić. Cytuj
Jarekk Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Witam Buduje właśnie tankietke TKS. Chce ją pomalować całą w kamuflarzu na zielonooliwkowy. Nie było takiego kamuflarzu. Cytuj
duszek Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 Coooo???? No to ja niewiem....Albo się mylisz albo mylą się w RPMie. Chodzi mi o kamuflarz zielony , cała tankietka na zielono. Cytuj
Jarekk Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 To RPM się pomylił opracowując instrukcję tego modelu. Skoro nie wierzysz, to poszperaj w Internecie i wstaw fotkę w tym kamuflażu. W jednolitym malowaniu można było spotkać tylko prototypy w czasie testów. Cytuj
duszek Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 No cóż być może masz racje bo zapomniałem dopisać że jest to tks z działkiem 20 mm a przezbrojono na takie uzbrojenie tylko 10 tankietek. Więc była to jeszcze faza eksperymentalna. Cytuj
Jarekk Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 ... jest to tks z działkiem 20 mm a przezbrojono na takie uzbrojenie tylko 10 tankietek. Więc była to jeszcze faza eksperymentalna. Nie była to faza eksperymantalna. Poczytaj troszkę, na przykład tu: http://derela.republika.pl/tks20pl.htm Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi