djfriday Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Witam, Jestem tu nowy jak i w modelarstwie...bawiłem się tym ze 20 lat temu....wszystko i wszyscy poszli do przodu a ja nie . Pomóżcie mi jak uzyskać ten efekt na kadłubie,chodzi to te nierównomierne rozjaśnienia na dolnej części kadłuba, widziałem to w relacji templess'a z budowy uboot'a. https://picasaweb.google.com/100511724964234787849/U552Warsztat7#5828568824531983778 Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Najprościej preshading i potem kilka delikatnych warstw farby i/lub, już po pomalowaniu rozjaśnić farbę bazową (czym to zależy od koloru) i tym wymalować np. środki poszczególnych blach. Oczywiście zakładam że posiadasz aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djfriday Napisano 11 Marca 2013 Autor Share Napisano 11 Marca 2013 Oczywiście że mam aero.Dziękuje za odpowiedź. Kolor bazowy rozjaśniac białym...i delikatną mgiełką z aero pociągnąć łączenia blach? Nigdy tego nie robiłem i nie chciałbym sobie zepsuć okrętu...no ale na czyś trzeba się nauczyć. Gdybyś miał jeszcze jakieś rady dla początkujacego "szkutnika" to jak najbardziej są dla mnie cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djfriday Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Dzięki za linka....każda informacja się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Kolor bazowy rozjaśniac białym...i delikatną mgiełką z aero pociągnąć łączenia blach? No nie do końca, kolor będzie bledszy,do szarości może być ale do tego niebiesko-szarego na spód u-boota to bym jakiś jasny błękit dodał, i rozjaśniać nie linie a środki blach. Co do rad, to poczytaj wątki z warsztatu, jest tam dużo ciekawych rzeczy i przedewszystkim fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djfriday Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Dzięki za odpowiedź...możesz dać linka do tego warsztatu czy chodzi ci o ten link powyżej? Przepraszam jestem nowy i jeszcze się trochę gubię na tym forum. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Do wyboru, do koloru viewforum.php?f=89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi