plastikk Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Wzorowany na tej fotce-Freikorps coś około 1919/20 roku Pędzle,akryle,jakieś pigmenty.Kalki ''Black Lion''-strasznie wrażliwe na cokolwiek...Na dodatek mi się trafiły z niedodrukiem. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Świetne maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Kiedyś pojazdy to miały linię, nie to , co teraz! Bardzo mi się podoba - i pojazd, i model . Można prosić o zdjęcie op przodu? Aha... Na pierwszym zdjęciu wydaje się, że model ma chyba jakieś kłopoty z przednim lewym kołem? Czy tylko mi się tak wydaje... A poza tym - czy ktoś mógłby mię oświecić, co głosi hasło z tyłu wozu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Że masz zostać w domu bo jak wyjdziesz na ulicę to Cię zatrzelą . Świetne maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 No-jest babol przy kole...jest.Ale stanie na bruku to się jakoś podmaskuje. Afisz na tyle głosi mniej więcej iż: Uwaga! ...o Jumo już streścił afisz Prawda że ładnie ze strony Freikorpsu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 fajny maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Prawda że ładnie ze strony Freikorpsu?? Nie ? Ale cóż takie czasy były , a my musimy pamiętać ze nie wszystko jest czarno-białe , wiem ze Friekorps jest źle zapamiętany w polsce , szczególnie na Śląsku i Mazurach . Ale musimy też mieć na uwadze to że gdyby nie Freikorps być może Niemcy byłyby kolejną republiką radziecką . Powiedzmy sobie szczerze właśnie Freikorps wyplenił czerwoną hołotę która od Niemiec chciała zacząć pochód ku Europie zachodniej. Będziesz robił figurantów na makietce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 Prawda że ładnie ze strony Freikorpsu?? Będziesz robił figurantów na makietce ? Tak - ze dwóch chcę postawić.Jeden na 100 prc. z flammem... Może jakiego zabłąkanego cywila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Ładny ruski, niemiecki fiacik Szkoda, że u nas się żadn nie zachował... Freikorps wyplenił czerwoną hołotę A co za różnica - czerwona czy brunatna hołota?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Wcięło gdzieś mój post, w którym poetycznie zachęcam do wykorzystania pojazdu w ramach dioramyale żadna to krzywda dla zainteresowanych Fajnie, że frajkorpsiści zawiadamiają o ewentualnych konsekwencjach, aczkolwiek odczytałbym pewnie ten napis już po wyjściu na ulicę ... Jumo ma dużo racji, acz nie wiem, czy czerwoni mieli realne szanse na zdobycie władzy. A różnica między brunatnymi i czerwonymi- ci pierwsi wszystko ogarnęliby przepisami przed aktem, ci drudzy po. W dużym skrócie, rzecz jasna.... PS- nadal domagam się zdjęcia od frontu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi