Messer Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Witam, Skończyłem taki nieco inny projekt. VW Golf Mk3 1/87 Herpa. Model rozłożyłem na czynniki pierwsze, dorobiłem elementy wnętrze ( boczki drzwiowe, podłoga, tyły foteli ), pomalowałem karoserię w charakterystyczny rozkład barw, przerobiłem klosze ( poza kierunkowskazami ) i wkleiłem w ramę. Rama jest dwuelementowa. Pierwsza część to ramka, wyfrezowana od spodu pod szybkę. Druga to rama z dnem, zrobiona z profili drewnianych. Wykończona na czarno + ozdobne arkusze papieru ( odpowiednio docięte ). Tak to się prezentuje: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Przyznam ze nie odpowiada mi taki sposob ekspozycji, to jednak za pomysl i wykonanie duzy plus, choc przydalyby sie nieco ostrzejsze zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 pomysł taki modelarski Picasso - mi się podoba - może mała dbałość o jakość pomalowania elementów poza karoserią; i powiedz o ile pamiętam Harlequin był produkowany tylko jako Polo rozumiem że Golf to ewidentnie Twoja koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 To golf mk3 był wypuszczany jako harlequin - polo jest podróbką ;) Stąd w modelu specyficzne malowanie wnętrza. Co do słabego malowania - coś więcej na ten temat? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Co do słabego malowania - coś więcej na ten temat? Pozdrawiam Messer sorry teraz tak się przyglądam i to szybka tej gablotki nie jest w idealnym stanie - przynajmniej taki efekt powstaje na zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi