Jump to content

SCHNELLBOT S-100 ITALERI 1/35 RC kolejny =)

gruby0606
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich .

Rozpoczynam budowę tego pięknego modelu , wersja rc . Projekt będzie bardzo zbliżony do modelu BALROG'a .

Relacja będzie dość długa , ze względów czasowych .

Na początek to co już zgromadziłem do budowy.

In boxa nie będę przedstawiał bo już kilka na forum było

201303291780_zpsc6cb6b76.jpg

a teraz dodatki do modelu

201303291781_zps2eab5ab7.jpg

z beczek wykonam bomby głębinowe.

201303291783_zps859c3c29.jpg

do tego materiałowe flagi

201303291782_zps32a145ba.jpg

trochę elektroniki 6 serwomechanizmów firmy Hi-tec będą one wykorzystane do sterowania łodzią , obrotowe armaty, otwierane klapy wyrzutni torped i możliwe jeśli misie uda do wystrzału torped.

201303291785_zps51b10981.jpg

Model będzie napędzany dwoma silnikami graupnera 600 7,2 V

201303291784_zpsce2bdd82.jpg

jak widać na zdjęciu wyżej przyciąłem już stery na odpowiedni kształt.

I to na razie tyle.

Zapomniał bym o jeszcze jednym cacku

A tym będzie model sterowany 9 kanałowa aparaturka . Która ma bardzo sporo możliwości do których powoli dochodzę. Ma ona możliwość spowalniania serw także bardzo przydatna funkcja przy otwieraniu klap wyrzutni torped.

201303291787_zps6a5b118f.jpg

Ja stwierdziłem że następny będzie trumpek, dragona nie tknę bo mnie zraził

Tamiya w modelu z przed 4 dekad zrobiła możliwość podnoszenia luf razem z celownikiem działający bez zarzutu

w nowiutkim dragonie to zjebali i jak ktoś chce sobie takowy wykonać to się nawnerwia

Zresztą w modelach wszystkie flakvierlingi są na wcisk i w razie jak dorwę zadowalający mnie zestaw to powymieniam

jast taki sam jak w Dragonie więc jeśli to prawda to obie firmy sie mylą

Pozatym dali w dragonie celownik noktowizyjny a niema nigdzie wzmianki ani zdjęć że takowy był montowany

Miał być ale sie nie doczekał

• 2 months later...

Praca na wyjazdach nie sprzyja budowie.

Co nie co wolnego czasu i trochę podłubałem.

I tak zamocowałem silniki wraz z wałami. NA silnikach będą jeszcze radiatory , ale czekam na pastę .

201306171844_zpsdf1e40ff.jpg

Wszystkie łączenia zalane są żywicą 6min. Żeby uszczelnić i skleić .

Zrobiłem także fundamenty pod stery i pod pierwsze

serwo.

201306171842_zps3e6bb946.jpg

Zrobiłem także przymiarkę pokładu . Pasuje idealnie.

201306171840_zps10f99cb5.jpg

201306171841_zpsc524476d.jpg

I stery na swoim miejscu

201306171846_zpsc9140ea9.jpg

Witam tez sie dorwe za jakis czas do tej jednostki , zakupilem calkiem niedawno na Ebay-u kilka kuterkow wlasnie z Italeri . Tylko czasu mi potrzeba troche wolnego . Nie bawem zarzuce Angola na Inboxa , bo reszte widze ze juz wiekszosc koledzy przedstawili . Co do flaka na rufie schnella moze ktos robil z AFV 2cm German Flakvierling 38 Flak Gun Special Edition - metal barrel 1:35 . Te jednostke akurat bede chcial zrobic na trzy motory , dwa na jednym regulatorze i jeden osobno .

Co do flaka na rufie schnella moze ktos robil z AFV 2cm German Flakvierling 38 Flak Gun Special Edition - metal barrel 1:35 .

Moja jest z flakvierlingiem

Te jednostke akurat bede chcial zrobic na trzy motory , dwa na jednym regulatorze i jeden osobno .

czemu tak dziwnie ??

Coz czasem trzeba poexperymentowac , a tak na powaznie narazie to chce przetestowac taka opcje na silnikach bezszczotkowych . widzialem jeden kuter zrobiony na trzech silnikach i trzech reglach , ale jest mozliwosc podlaczenia i trzech silnikow do jednego regulatora , Tyle ze czasami cos tam szwankuje , narazie taka opcja jest ze jeden z regulatorow jest ustawiony na prawym drazku , a drugi na lewym . Zobaczymy po testach jak bedzie wszystko funkcjonowac

a tak na powaznie narazie to chce przetestowac taka opcje na silnikach bezszczotkowych . widzialem jeden kuter zrobiony na trzech silnikach i trzech reglach , ale jest mozliwosc podlaczenia i trzech silnikow do jednego regulatora

Silników bezszczotkowych nie powinno się łączyć w pary do jednego rygla

mozesz sie tak bawić z silnikami szczotkowymi

Po zatym do tej jednostki dwa silniki wystarczą

Te jednostke akurat bede chcial zrobic na trzy motory , dwa na jednym regulatorze i jeden osobno .

czemu tak dziwnie ??

Moze dlatego że będzie pływać po akwenach w UK a tu przeważa woda półrolnicza za gęsta do picia a za rzadka do orania.

Nie no kanal zaraz mam pod nosem , a tam tyle barek stoij ze chce postraszyc Angoli . Modelarstwo to takze experymentowanie , czasami trzeba troche innowacji .