gruby0606 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Witam wszystkich . Rozpoczynam budowę tego pięknego modelu , wersja rc . Projekt będzie bardzo zbliżony do modelu BALROG'a . Relacja będzie dość długa , ze względów czasowych . Na początek to co już zgromadziłem do budowy. In boxa nie będę przedstawiał bo już kilka na forum było a teraz dodatki do modelu z beczek wykonam bomby głębinowe. do tego materiałowe flagi trochę elektroniki 6 serwomechanizmów firmy Hi-tec będą one wykorzystane do sterowania łodzią , obrotowe armaty, otwierane klapy wyrzutni torped i możliwe jeśli misie uda do wystrzału torped. Model będzie napędzany dwoma silnikami graupnera 600 7,2 V jak widać na zdjęciu wyżej przyciąłem już stery na odpowiedni kształt. I to na razie tyle. Zapomniał bym o jeszcze jednym cacku A tym będzie model sterowany 9 kanałowa aparaturka . Która ma bardzo sporo możliwości do których powoli dochodzę. Ma ona możliwość spowalniania serw także bardzo przydatna funkcja przy otwieraniu klap wyrzutni torped. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 No zasiadam Relacja będzie mocna trzeba będzie sie kiedyś zmówić razem z wszystkimi schnellami z beczek wykonam bomby głębinowe. tego nie polecam Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 a mi się podoba jest sympatyczny w klejeniu i po obłożeniu blaszkami wygląda ciekawie Sklejałem dragonowskiego i byłem zawiedziony nie wiem jak ma się do tego trumpek bo nie miałem w łapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Ja stwierdziłem że następny będzie trumpek, dragona nie tknę bo mnie zraził Tamiya w modelu z przed 4 dekad zrobiła możliwość podnoszenia luf razem z celownikiem działający bez zarzutu w nowiutkim dragonie to zjebali i jak ktoś chce sobie takowy wykonać to się nawnerwia Zresztą w modelach wszystkie flakvierlingi są na wcisk i w razie jak dorwę zadowalający mnie zestaw to powymieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 jast taki sam jak w Dragonie więc jeśli to prawda to obie firmy sie mylą Pozatym dali w dragonie celownik noktowizyjny a niema nigdzie wzmianki ani zdjęć że takowy był montowany Miał być ale sie nie doczekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 O rany, następny "hitlerowiec" Te czerwone i niebieskie "grzebyki" to radiatory silników? mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 O rany, następny "hitlerowiec" Te czerwone i niebieskie "grzebyki" to radiatory silników? mucha Te hitlermaszyny maja to coś w sobie ;) Tak to są radiatory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Kurcze to już każdy miłośnik okrętów musi zrobić w życiu Schnellbot'a? Zasiadam i zastanawiam się nad kupnem:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Kurcze to już każdy miłośnik okrętów musi zrobić w życiu Schnellbot'a? No ba Zasiadam i zastanawiam się nad kupnem:] Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Fajna zabawa jest Trochę nerwów kosztuje, ale efekt jest bombowy Model na całe życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Fajna zabawa jest Trochę nerwów kosztuje, ale efekt jest bombowy Model na całe życie... Nie wątpię. I narzekanie żony o cenę też na parę lat Po świętach chyba się zdecyduję na 1:72 + komplet griffona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Po świętach chyba się zdecyduję na 1:72 + komplet griffona. bardzo odradzam !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Ooo dobrze wiedzieć. Problemy z wypraskami czy blaszką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Ze wszystkim to model schnello podobny miałem w łapach i nie wiem na jakiej podstawie go zrobili bo tam nic sie kupy nie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 To kaplica. Szukam czegoś niedrogiego w większej skali. A jedno z drugim w parze nie chce jakoś iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Wykonałem mocowanie silników. DO tego posłużyła mi stara obudowa z komputera. Wkleiłem ją na żywice 6 min . i całe łączenie dwóch polówek kadłuba zalałem także żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 S-100 z komputerem pokładowym? Ta żywica konieczna do połączenia czy tak przy okazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 S-100 z komputerem pokładowym? Ta żywica konieczna do połączenia czy tak przy okazji? Potrzebna potrzebna dobrze uszczelni i przy tym wzmocni łączenie polówek kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2013 Praca na wyjazdach nie sprzyja budowie. Co nie co wolnego czasu i trochę podłubałem. I tak zamocowałem silniki wraz z wałami. NA silnikach będą jeszcze radiatory , ale czekam na pastę . Wszystkie łączenia zalane są żywicą 6min. Żeby uszczelnić i skleić . Zrobiłem także fundamenty pod stery i pod pierwsze serwo. Zrobiłem także przymiarkę pokładu . Pasuje idealnie. I stery na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekaz Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Witam tez sie dorwe za jakis czas do tej jednostki , zakupilem calkiem niedawno na Ebay-u kilka kuterkow wlasnie z Italeri . Tylko czasu mi potrzeba troche wolnego . Nie bawem zarzuce Angola na Inboxa , bo reszte widze ze juz wiekszosc koledzy przedstawili . Co do flaka na rufie schnella moze ktos robil z AFV 2cm German Flakvierling 38 Flak Gun Special Edition - metal barrel 1:35 . Te jednostke akurat bede chcial zrobic na trzy motory , dwa na jednym regulatorze i jeden osobno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Co do flaka na rufie schnella moze ktos robil z AFV 2cm German Flakvierling 38 Flak Gun Special Edition - metal barrel 1:35 . Moja jest z flakvierlingiem Te jednostke akurat bede chcial zrobic na trzy motory , dwa na jednym regulatorze i jeden osobno . czemu tak dziwnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekaz Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Coz czasem trzeba poexperymentowac , a tak na powaznie narazie to chce przetestowac taka opcje na silnikach bezszczotkowych . widzialem jeden kuter zrobiony na trzech silnikach i trzech reglach , ale jest mozliwosc podlaczenia i trzech silnikow do jednego regulatora , Tyle ze czasami cos tam szwankuje , narazie taka opcja jest ze jeden z regulatorow jest ustawiony na prawym drazku , a drugi na lewym . Zobaczymy po testach jak bedzie wszystko funkcjonowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 a tak na powaznie narazie to chce przetestowac taka opcje na silnikach bezszczotkowych . widzialem jeden kuter zrobiony na trzech silnikach i trzech reglach , ale jest mozliwosc podlaczenia i trzech silnikow do jednego regulatora Silników bezszczotkowych nie powinno się łączyć w pary do jednego rygla mozesz sie tak bawić z silnikami szczotkowymi Po zatym do tej jednostki dwa silniki wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Te jednostke akurat bede chcial zrobic na trzy motory , dwa na jednym regulatorze i jeden osobno . czemu tak dziwnie ?? Moze dlatego że będzie pływać po akwenach w UK a tu przeważa woda półrolnicza za gęsta do picia a za rzadka do orania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekaz Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Nie no kanal zaraz mam pod nosem , a tam tyle barek stoij ze chce postraszyc Angoli . Modelarstwo to takze experymentowanie , czasami trzeba troche innowacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi