The Stig Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Cześć.W końcu nadszedł czas na pierwszy model po ponad dziesięciu latach przerwy,kompletując wszelkie materiały niezbędne do budowy modelu nasunęły mi się pytania na które nie znalazłem odpowiedzi ani na forum ani w googlach.Chodzi mi o obicia na pojazdach bojowych Niemieckich z okresu II w,jaki konkretnie kolor farby użyć do ich wykonania,czy ten kolor się różni na pojazdach z zimmeritem i bez?Czy różni się na pojazdach z różnych frontów?Czy mogli byście mi podać propozycje?jaki konkretnie nr farbki?Chodzi mi o farby:Gunze,Model Master,Vallejo i pactre.By nie tworzyć nowego tematu od razu się zapytam o kolor czarny do robienia cieni np pod wanną czołgu lub na podziałach blach w samolotach?rozumiem że to będzie mat ale czy ktoś z was może mi polecić konkretny nr farbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie no ja myślałem, że Stig wie wszystko Na szybko tylko to znalazłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie no ja myślałem, że Stig wie wszystko Dziękuje wam za odp.Znalazłem coś w google jak ktoś zastosował Panzer Grau lub coś zbliżonego w celu uzyskania obić na czołgu Niemieckim z rejonu Afryki więc i ja też zastosuję taki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi