Piotr_P Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Witam. Mam pytanie czym zmyć podkład bo był gó.....any vallejo w sprayu? Czego uzyć do tego podkładu kreta, dota czy czegoś innego? Model może marny Mig-29 9-13 z Condora ale chcę zobaczyć co z tego wyjdzie Cytuj
Patryk2000 Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Jeżeli podkład vallejo w sprayu jest akrylowy to zakup otóż ten specyfik http://www.exito.sklep.pl/pl/p/WAMOD-Zmywacz-do-farb-akrylowych-180-ml/4533 jeżeli jest on olejny to wrzuć do kreta. Cytuj
Piotr_P Napisano 19 Maja 2013 Autor Napisano 19 Maja 2013 może go i ruszy ten wamod ale to dlugo trwa i strasznie się klei przy ścieraniu i śmierdzi okropnie. Chyba jednak dot4 pójdzie w ruch bo daje radę natychmiast akrylom Cytuj
Iroquois Napisano 16 Czerwca 2013 Napisano 16 Czerwca 2013 Tak z ciekawości...pomógł ten dot4? Kiedyś widziałem film promujący ten płyn hamulcowy jako wspaniały usuwacz farby ale gdzieś w komentarzach wyczytałem, że do farby to może tak ale podkładu już nie rusza. Próbowałem usunąć z paru detali specyfik Liquid Surface Primer White od Tamiya poprzez kąpiel w wyżej wspomnianym i nic to nie dało. Ze zmywaniem podkładu dobrze radzi sobie Mr.Color Thinner ale to rozwiązanie nie jest specjalnie dobre ze względu na jego koszt. Cytuj
Piotr_P Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Napisano 16 Czerwca 2013 na metalowym gazetkowym ził-131 pięknie usunął akrylowy lakier, podkład vallejo i oryginalny lakier więc 3 warstwy. problem tylko ze potrzebny spory pojemnik napelnić dotem zeby takiego mig-29 zanurzyć Cytuj
toled Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Spróbuj Cleanluxa, póki co nie usunął mi tylko farb Fly Color w sprayu ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi