Wojciech Butrycz Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Zgodnie z informacją w wątku Nowości i Inboxy o nowym modelu RS Model, zabrałem się za budowę tejże...po ok. 16 latach od uklejenia pierwszej bazowanej na modelu Academy. Już wtedy wiedziałem, że model, który jest w sensie bryły kopią Hellera, posiada wszystkie wady odwzorowania, ale model Academy wydawał się wtedy taki piękny! Przesyłam kilka zdjęć starego modelu...zanim został rozebrany, eh, złe słowo, został na chama rozdarty, celem odzyskania żywicznych części Neomega i blaszek Part kokpitu. Zanim zacznę opisywać budowę modelu RS Model i celem pozbycia się Academy z tego wątku pokażę, jakie są dwa najważniejsze błędy starych modeli: 1. obrys skrzydła - w modelach A i H (academy i Heller) karwędzie natarcia i spływu za bardzo się schodzą ku końcówce, a sama końcówka ma zły obrys. 2. wysokość kadłuba w tylnej części w modelach A i H jest za niska o jakieś dwa mm w skali. Ponieważ udało mi się odzyskać niektóre elemnty wyposażenia kokpitu a także podwozie, składające się z części Academy, Neomegi i Parta - z dużo delikatniejszymi elementami niż w RS Model, nie wahałem się zakupić nowej Airacobry i przystąpić do budowy. Na początek przeniesienie wnętrza starego modelu do kokpitu RS Model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 24 Maja 2013 Autor Share Napisano 24 Maja 2013 Udało mi się odzyskać trochę bebechów NEOMEGI po rozpruciu starej Airacobry - oczywiście wszystkie one musiały iść do poprawy. Na nocy muzeów w zeszły piątek wykonałęm też kilka zdjęć (niestety komórką) skrzydła z podwoziem z drugiej polskiej Airacobry: Zdjęcia te potwierdzają, że akryle Lifecolor oraz MHobby (wnętrzówka) są jak najbardziej poprawne. Neutral Grey wychodzi jak poniżej. Góra zaś tak: Oczywiście żółty, jak zawsze, musi być poprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi