Marak Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Kalki rzeczywiście fajnie się prezentują. Szkoda, że nie pogłębiłeś linii przed malowaniem. Drzwi się bardzo słabo zarysowywują. Zazwyczaj też, gdy klamka jest czarna lub srebrna, nie przeszkadza mi, że jest tylko malowana. W tym jednak wypadku szkoda, że nie zrobiłeś jej oddzielnie. Ale to tylko drobiazgi. Ogólne wrażenie super. Czy mógłbyś jednak następne zdjęcia wstawiać trochę większe. Regulamin mówi o 800 pikselach. Ja wstawiam 1000 i program nie protestuje, a większym modelom lepiej się można przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Problem w tym, ze linie podzialu poglebilem jeszcze przed podkladem, wyglada na to ze za slabo . Ale mysle ze moj patent na ich zaciemnienie na koncu da odpowiedni efekt i bedzie ok. A z klamka to sam sie wkurzam bo dopiero po nalozeniu kalek pomyslalem, ze lepiej byloby je odciac i dolozyc na koniec. Trudno, jest lekcja na przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Cześć, kalki fajnie Ci wyszły, ładnie to wygląda. Powodzenia przy dalszej pracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz010570 Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Witam. Nie było mnie dośc długi czas więc trzeba coś napisać:P Kolor naprawdę świetny, kalki polożone wyśmienicie:P Podwozie też fajne, naprawdę bardzo ładna, czysta praca. A powiedz mi tak z ciekawości bo zaraziłeś mnie trochę na model rajdowy a czekam na Citroena Roberta a tu nic, ile kosztuje taki model, pytam bo naprawdę nie mam zielonego pojęcia gdzie go można zakupić i ile ma taki samochód centymetrów. Mam bolidy F1 i mają one około 21 cm ale przypuszczam że rajdówki będą krótsze:P To wszystko;) Pozdrawiam i milej pracy życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 ile kosztuje taki model, pytam bo naprawdę nie mam zielonego pojęcia gdzie go można zakupić i ile ma taki samochód centymetrów. Sama kasta ma okolo 17 cm. Model zanalazlem na stronie http://www.hiroboy.com/catalog/#.UdoD_cxwbIU prawdziwa skarbnica roznego rodzaju dodatkow modelarkich, ale takze studnia bez dna do wydawania pieniedzy Sam model kosztowal mnie 33 funty + wysylka, ceny na e-bayu byly zdecydowanie drozsze. Jesli jestes bardzo zainteresowany pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz010570 Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 No to i tak więcej niż myślałem mierzy. No faktycznie sklep ogromny:) Cena aż tak wysoka nie jest patrząc na to co oferuje nam belkits. Planuję jego zakup gdzieś pod koniec pażdziernika no chyba że na urodzinki będzie:D Nic no wielkie dzięki za pomoc jeżeli już będe blisko kupna to zapytam pewnie o coś. Życzę miłej pracy i czekam na aktualizacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Witam po urlopowej przerwie i wracam do tematu. Kasta zotala polakierowana bezbarwnym: Odstalo sie to to przez dobry tydzien i w ruch poszly pasty Tamiya: Po drodze zaczalem wnetrze: Dodalem kilka przewodow, oraz fotele (na razie 'na sucho'): I tu wyszedl babol od producenta, ktory proponuje kalki na tyly foteli, ktore nijak nie pasuja do tych w zetawie. Smiem twierdzic, ze im sie szablony pomylily. Ostatecznie fotele dostaly ciemny szary z puszki. Zaczalem tez klatke bezpieczenstwa i tu kolejny babol, same slady od formy Trzeba bylo szpachle w dlon i jechane: Wkrotce postaram sie cos dalej wykombinowac, na razie ide korzystac ze slonca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Zblizamy sie do szczesliwego (oby...) konca: Kasta zostala wywoskowana, pomalowalem uszczelki okienne I dolozylem troche detail: Na pewno dopatrzycie sie , ze lewy przedni blotnik odstaje. Wina slabego kleju, poprawie jak polacze karoserie z podwoziem. Kilka zdjec z prawie skonczonego wnetrza: Zamaskowalem ostatni element klatki: Psiknalem czarnym matem, zdjalem maskowanie i jest : I tu wystapil najwiekszy problem przy montowaniu tego ustrojstwa do reszty klatki. Moge tylko powiedziec, ze dzieci zostaly wyproszone z pokoju, bo tatus brzydko sie wyrazal : Zamocowalem tez pasy do klatki: Producent dolozyl maskowanie do szyb (co osobiscie bardzo mi sie podoba): Zamaskowalem od zewnatrz: Chcialem to jeszcze dzisiaj pomalowac, niestety pogoda sie obrazila i leje . Zostalo juz tylko kilka czesci, mam nadzieje , ze wkrotce skoncze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Prawie super, ale zepsułeś efekt malując te czarne linie oddzielające blachy. Jeśli da się je zmyć, to zrób nowe, ale znacznie delikatniejsze, np szare, albo szaro-brązowe. Ja zalewam linie taką mieszanką: 1 kropla farby akrylowej, 2 krople płynu do mycia naczyń, 10-20 kropli wody. Ale poza tym to model piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 To teraz wyglada, ze jest to aktualizacja aktualizacji... Marak, potwierdziles moje przypuszcenia. tez mi sie wydawalo, ze linie sa zbyt ciemne, ale mialem nadzieje, ze to moje oczy, po wpatrywaniu sie w model zbyt dlugo. Wydrapalem ile sie dalo i znalazlem szry wash. Oto efekty: Wydaje mi sie, ze ten efekt wyglada lepiej. Udalo sie tez psiknac szybe; Zeby nie bylo zbyt rozowo, to troche maskowanie odeszlo (i to z dwoch stron), ale tragedi nie ma: Tylne lampy tez juz gotowe: CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Hej. Wszystko ładnie..jednak jest jedno ale...kalka na masce z przodu jest za wysoko powinieneś ją delikatnie niżej położyć tak aby nie było przerwy między logo "Ford " a kalką ogólnie model na duży plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Z ta kalka to widzialem, ze sie ktos przyczepi A tak na powaznie, to problem mialem taki, ze albo byla rowno z miejscem na logo, ale wisiala brzydko po bokach, albo tak jak teraz. Mysle, ze wybralem mniejsze zlo... A swoja droga szkoda, bo cala reszta kalek pasowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Hmm samochody rajdowe są za zwyczaj oklejane różnymi reklamami sponsorów... I właśnie ta kalka miała opadać na boki tak aby pokryć miejsce łączenia maski z lampami aby nie było prześwitu....powinieneś użyć zmiękczacza do kalek i ona wtedy idealnie by się ułożyła..a tak masz nad logo przerwę i po bokach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Troche faktycznie ta kalka nie wyszla, ale przy nakladaniu strasznie trudno bylo ja wmanewrowac i tak zostalo . A plynow do kalek uzywam Mr. hobby- najlepsze z jakimi mialem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Samochodzik stoi juz na kolach Zostalo troche drobnicy: anteny, zapinki, lampy i kilka kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Rajdowe, odległe mi środowisko. Niemniej, wykonanie bardzo fajne. Duży plus za wytrwałość. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Takie kształty w tych barwach sprawiaja wrażenie, że to cukierek a nie samochód Aż bym go polizał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2013 To juz jest koniec, nie ma juz nic...(no dobra, beda nastepne) Budowa skonczona, czas na kilka slow podsumowania z pierwszego doswiadczenia z firma Belkits. Wykonanie czesci jak najbardziej na plus, z wyjatkiem klatki bezpieczenstwa, ktora niestety kojarzy sie z produktami AMT. Same szwy i odciski formy. Tlumik tez niestety egzaminu nie zdaje, jako ze rura wydechowa jest calkowicie zalana, trzeba wiercic pod dosc sporym katem. Ilosc elementow i ich szczegolowosc, tez bardzo pozytywna. Spasowanie elementow, tu bylem szczegolnie milo zaskoczony, wszystko pasuje (prawie) idealnie. Jedynie wspomniana klatka potrzebuje sporo precyzji, ostatnia czesc musi byc zamocowana jednoczesnie w dwunastu punktach. Kalki cieniutkie i kladly sie idealnie, choc tu niestety jak wiecie spartolilem. I jeszcze jedna rzecz na ktorej niestety sie zawiodlem to instrukcja. Jak dla mnie straszliwie nieprzejrzysta i skomplikowana. Ogolnie jednak mimo tych kilku niedociagniec, bylo to przyjemne doswiadczenie i na pewno nie moje ostatnie z firma Belkits. Jedno zdjecie i zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi