bartek33365 Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Witam w warsztacie. Zamierzam wykonać ten oto model. Będzie on w malowaniu pudełkowym czyli ten.Fulco di Calabria 91 oddział Front Włoski Wiosna 1917roku. W tym modelu będę chciał pierwszy raz zrobić śruby rzymskie. Na początki zająłem się strukturą drewna w kadłubie. Na górnym elemencie kadłuba może się wydawać że jest tam ślad po palcu ale to przez światło. 8-) Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 25 Maja 2013 Autor Share Napisano 25 Maja 2013 Powoli kończę prace przy połówkach kadłuba. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vujek Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Bardzo fajnie Ci to wychodzi Bartku, czy mógłbyś zdradzić tajniki metody którą uzyskujesz imitację drewnianej faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 29 Maja 2013 Autor Share Napisano 29 Maja 2013 Dzięki. Nie ma problemu już piszę. W zależności jaki odcień drewna chcę uzyskać. Jeżeli jasny to na podkład Tamiya XF-59 i później metodą suchego pędzla robię podłużne linie Tamiya XF-52. Jeżeli ciemne to na odwrót najpierw XF-52 a później linie XF-59. Na końcu aby uzyskać efekt lakierowanego drewna natryskuję cienką warstwę X-26. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Kolejna porcja zdjęć. Wnętrze skończone, kadłub sklejony. Również pobawiłem się przy silniku. Z tego co widzę czeka mnie sporo szpachlowania i szlifowania. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Lecim dalej Popracowałem trochę przy kadłubie oraz przy skrzydłach. Mam nadzieję że w weekend położę podkład. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2013 Nieuporcik zaczyna nabierać kolorków. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi