HK1885 Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Miło, że wpadłeś. A swoją drogą coś Cię długo nie było widać... Dość egzotyczny ten kamuflaż na Spitfire. Coś innego w każdym razie. Taka dwukolorowa ciekawostka. Malowany na miejscu przez mechaników no to im tak trochę inaczej wyszło. Z kształtem zielonych plam trochę jednak nie trafiłeś...Producent kalek pokpił trochę schemat malowania, widać niestety duże różnice, zarówno na kadłubie jak i lewym skrzydle. No to fakt niestety... A najśmieszniejsze jest, że ja te obydwie fotki sobie wcześniej wykopałem, ale jak przyszło do maskowania to położyłem przed oczami schemat od Freightdoga. Inna sprawa, że mi się jeszcze na dodatek trochę popieprzyło z tymi wałeczkami. No to będzie taka luźna wariacja na temat zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Powoli zmierzam do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Maszyna miała skrzydło typu "e", uzbrojone w dwa rodzaje broni: 20mm i 12,7mm. Po jednej z każdego rodzaju na skrzydło. Pytanie: Czy potrzebował tak uzbrojony samolot wyrzutników łusek dla zewnętrznych karabinów maszynowych montowanych w wersji ze skrzydłem "c"? Wskazane miejsca to punkty podparcia przy lewarowaniu samolotu. Nie było stamtąd żadnych wycieków. Miejsca wycieków powinny być gdzie indziej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Maszyna miała skrzydło typu "e", uzbrojone w dwa rodzaje broni: 20mm i 12,7mm. Po jednej z każdego rodzaju na skrzydło. Pytanie: Czy potrzebował tak uzbrojony samolot wyrzutników łusek dla zewnętrznych karabinów maszynowych montowanych w wersji ze skrzydłem "c"? Odpowiedź: nie. Ale przypomniałem sobie o nich już po malowaniu. I prawdę mówiąc nie chciało mi się już nic rzeźbić. Więc skoro wyrzutniki są to dostały washa. PS. - przydatne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 PS. - przydatne zdjęcia. Niech się przydadzą. Mk.XVIII, trochę różnic może jest, ale szczerze mówiąc nie zgłębiłem tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Share Napisano 21 Listopada 2013 trochę różnic może jest, ale szczerze mówiąc nie zgłębiłem tematu. Grzegorz... Popraw się. Lista grzechów w tym modelu jest i można by długo dyskutować. Tylko ja biorę przede wszystkim fan z tego co robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 . Tylko ja biorę przede wszystkim fan z tego co robię. Rozumiem, jesteś moim fanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Share Napisano 21 Listopada 2013 Rozumiem, jesteś moim fanem. Trochę Cię poniosło, ale niech już będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Share Napisano 26 Listopada 2013 Prawie koniec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Share Napisano 27 Listopada 2013 Zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynszyl Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 dobrze, że wreszcie się za to wziąłem i dokończyłeś model - było warto bo wyszedł Ci rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Share Napisano 27 Listopada 2013 wyszedł Ci rewelacyjnie Nie jestem do niego aż tak entuzjastycznie nastawiony, ale dzięki za miły komentarz. Cieszę się, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynszyl Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 póki co mogę oceniać dopiero "okiem laika". Jednak mimo to bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że kiedyś i ja dojdę do takiego profesjonalizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi