tomeka6 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Model rozpiernicza z każdej strony , chociaż , nic nie ma . Żuraw jest piękny , a nawet widzę , że z kabiną . Masz już jakąś koncepcje na lakier? Może będzie brudny? A wgl , to żuraw samoróbka , czy z jakiegoś zestawu? Jak na razie jest 10/10 . Dziekuje za komentarz . Odpowiadajac na Twoje pytania - kolorystyka bedzie cos w stylu przelomu lat 80/90, w moim przypadku rama szara, reszta biala (z wyjatkiem zurawia), kiedys Nukala mial taka biala Scanie Streamline, tez do transportu drewna, zawsze mi sie ona podobala wiec zamierzam moje Iveco zrobic podobnie. Brudzenie - nie planuje ze wzgledu na brak zainteresowania "brudnymi" ciezarowkami. Zuraw 100% samorobka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syzmond Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 A jeśli mogę wiedzieć , to z czego , i jak zrobiłeś tego żurawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Zuraw 100% samorobka . Co ja tu robię, ja nawet nie potrafię równo wyciąć prostokąta... Praca już robi wrażenie, powodzenia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Rabbit666 to nie siedzi na necie tylko wycinaj te prostokaty... tomeka6 swietny dla oka warsztat.Podgladam,zagladam i podziwiam.Nie udzielam sie tylko czekam na finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 A jeśli mogę wiedzieć , to z czego , i jak zrobiłeś tego żurawia? Z plytek polistyrenu, a zuraw bazuje na rysunkach technicznych i dokumentacji zdjeciowej, ktore kiedys tam znalazlem na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Kolejny raz jestem pod wielkim wrażeniem twojego warsztatu i zazdroszczę cierpliwości i dokładności w twoich pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2013 Maly aktual, podlubalem troche przy podlodze i zrobilem kilka rzeczy przy dzwigu, oczywiscie dojdzie jeszcze w pelni dzialajacy chwytak, ale to jak mi czas pozwoli, w miare mozliwosci . Fragment dzwigu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Mój mózg został zniszczony. Świetna robota, ale to już standard u Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Fantastycznie jaki konkretnie robisz żuraw i chwytak ? i jeszcze jedno pytanko jakiego rozmiaru są te śruby na chwytaku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Witaj Lukasz, wiec tak - zuraw to kopia Jonsered 1080, z tym ze sa dwie wersje tego zurawia, jeden ma podwojne ramie wysiegnika, drugi ma tylko jedno - ja robie ten drugi ;) . Co do chwytaka to mam dwa modele na mysli - albo bedzie to Kesla 41, albo Ferrari FLG 23 S - oba sa podobne, ale chyba sie zdecyduje na Kesle ze wzgledu na....zolty kolor . Oba chwytaki sa wagi ciezkiej. Sruby na chwytaku, na tej dolnej czesci maja 1,6 mm srednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Jak zawsze kawał świetnej roboty. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi