kowal76 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Witam, Mam zapytanie do kolegów . Co jest powodem powstawania tak jakby "skórki pomarańczy" po malowaniu aero. Maluję aero bez reduktora używając gazu pędnego z butli. Podkład to Vallejo Air a farba Pactra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo1CK Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Czołem Kup A0 z pactry - rozcieńczalnik, ewentualnie wodą, lub wódką i po kłopocie. Pactra ma dość "gruby" pigment. Dlatego ziarenka wychodzą. Malowałem i na niskich ciśnieniach i na wysokich i aero za 5 dych i takim za tysiaka i podobna sytuacja. Pactry się po porstu trzeba nauczyć Powodzenia w dalszych pracach ( zainwestuj w kompresor, jak planujesz się zająć modelarstwem na dłużej, zwróci się koszt w robocie) Pozdrawiam Przemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 16, 2013 Author Share Posted June 16, 2013 Dzięki za radę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Grzesiek nie wiem czy Ci juz mówiłem ale rozciencz leveling thinerem z gunze /pactre/ sporo tanszy od pactrowego a o niebo lepszy przyda ci sie do olejnych MM i humbroli a najlepiej nie inwestu w pactrę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 23, 2013 Author Share Posted June 23, 2013 Grzesiek nie wiem czy Ci juz mówiłem ale rozciencz leveling thinerem z gunze /pactre/ sporo tanszy od pactrowego a o niebo lepszy przyda ci sie do olejnych MM i humbroli a najlepiej nie inwestu w pactrę Robert dzięki już mówiłeś ale jeszcze nie zakupiłem tego leveling thinera. Dziś malowałem Vallejo Air Aluminium i jest to samo , może to wina samego aerografu ?. Jest to starszy aerograf Aztek A 220 z bodajże 1999 roku , dostałem go od kolegi z forum za co jestem niezmiernie wdzięczny. Chyba na początek i naukę malowania aero taki wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 25, 2013 Author Share Posted June 25, 2013 Jeszcze mam pytanie , jaki jest czas schnięcia farbki Vallejo Air Aluminium ?. Model już dwa dni po malowaniu a jakiś taki dziwny. Tak jakby był jakąś gumą pokryty . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts