kowal76 Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Witam, Mam zapytanie do kolegów . Co jest powodem powstawania tak jakby "skórki pomarańczy" po malowaniu aero. Maluję aero bez reduktora używając gazu pędnego z butli. Podkład to Vallejo Air a farba Pactra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Czołem Kup A0 z pactry - rozcieńczalnik, ewentualnie wodą, lub wódką i po kłopocie. Pactra ma dość "gruby" pigment. Dlatego ziarenka wychodzą. Malowałem i na niskich ciśnieniach i na wysokich i aero za 5 dych i takim za tysiaka i podobna sytuacja. Pactry się po porstu trzeba nauczyć Powodzenia w dalszych pracach ( zainwestuj w kompresor, jak planujesz się zająć modelarstwem na dłużej, zwróci się koszt w robocie) Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Dzięki za radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Grzesiek nie wiem czy Ci juz mówiłem ale rozciencz leveling thinerem z gunze /pactre/ sporo tanszy od pactrowego a o niebo lepszy przyda ci sie do olejnych MM i humbroli a najlepiej nie inwestu w pactrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Grzesiek nie wiem czy Ci juz mówiłem ale rozciencz leveling thinerem z gunze /pactre/ sporo tanszy od pactrowego a o niebo lepszy przyda ci sie do olejnych MM i humbroli a najlepiej nie inwestu w pactrę Robert dzięki już mówiłeś ale jeszcze nie zakupiłem tego leveling thinera. Dziś malowałem Vallejo Air Aluminium i jest to samo , może to wina samego aerografu ?. Jest to starszy aerograf Aztek A 220 z bodajże 1999 roku , dostałem go od kolegi z forum za co jestem niezmiernie wdzięczny. Chyba na początek i naukę malowania aero taki wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Jeszcze mam pytanie , jaki jest czas schnięcia farbki Vallejo Air Aluminium ?. Model już dwa dni po malowaniu a jakiś taki dziwny. Tak jakby był jakąś gumą pokryty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi