Artek Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Witam Zaczynamy budowę Avengera. Nie będę się rozpisywał o modelu, bo jest on znany szerokiej publiczności. Ogólnie napiszę, że model lekki łatwy i przyjemny. Dokupiłem Edkowego Zooma, żeby kabinka nabrała detalu. Malunek będzie trójbarwny, kalki zestawowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIUSEPPE Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Nie mogę się doczekać malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek Posted June 16, 2013 Author Share Posted June 16, 2013 Ja też Miałem lekkie zamulenie modelarskie przez ostatni tydzień ale nadrobię A jak już w temacie malowania jesteśmy to powiedzcie mi drodzy ludkowie jak malować kabinę? Widziałem taki patent, że kabina pilota i przyległości były w takim niebieskim kolorze, a reszta środka żółciutka. Może tak być? Szczerze powiem, że bardzo fajnie to wyglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QFLOWE Posted June 17, 2013 Share Posted June 17, 2013 Witem serdecznie też kiedyś popełniłem taki model i mam relację na innym forum. To co prawda stara sprawa ale o ile pamiętam to środek był interior gren. Tu jest link może pomoże w czymś http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t=3999&highlight=avenger . Model nie wyszedł jakoś spektakularnie ale fajnie przy nim spędziłem czas. Mam z nim miłe wspomnienia w związku z tym będę obserwował twoje prace:) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek Posted June 21, 2013 Author Share Posted June 21, 2013 Witam Jakieś tam postępy są. Trochę blaszek, trochę plastiku ogólnie powoli do przodu. Trzaby się za malowanie środka brać. Co do malowania środka to jednak polecę Interior Green. Pzdr Artek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts