favi Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Witam wszystkich. Zabieram się do klejenia autobusu NEOPLAN Citylinder N1216HD w skali 1:24 firmy Revell. Malowanie będzie dość niespotykane, bo autobus ma być "maskotką" firmy przewozowej Wzornik malowania: Klej/szpachla - Tamiya Lakiery - MOTIP i Deco Color - spray A to już unboxing i pierwsze klejenie. Na dalszym planie widać poprzedni model, który uległ lekkiemu "wypadkowi". CDN... już dzisiaj w nocy ;) Mile widziane wszelkie uwagi, sugestie i porady ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Cześć Favi Model fajnie się zapowiada, będę śledzil relacje. Mała uwaga co do lakierów, deco kojarzyy mi się z castoramą. Mam nadzieję że nie kupiłeś ich w markecie, ja popełniłem ten błąd i spaprałem malowanie dwóch modeli. LAKIERY TYLKO Z NORMALNYCH SKLEPÓW. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
favi Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Lakiery kupiłem u producenta DecoColor - w firmie Chemmot. Dodatkowo dzisiaj doszła jeszcze farbka Pactra Acrylic Enamel i podkład z DecoColor -> Plastic Primer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Dobrze poczytaj opis tych Deco , czy na pewno to są akryle. Jeśli nie a np. z żywic syntetycznych to na bank pogryzą się z akrylami jeśli na akryl położysz syntetyk. Sprawdzone farby to MOTIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
favi Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Biały połysk mam z MOTIP na całośc, na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Przed malowaniem porób sobie próbki na kawałku polistyrenu , żeby nie wyszło Ci cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
favi Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 Trochę prace się ruszyły. Po dużych wahaniach postanowiłem jednak zrobić skrętną oś. Zostało tylko wyczyścić okolice zwrotnic itp. Silnik lekko do poprawy. Na dziś koniec, CDN. A poniżej kilka zdjątek. Sory za jakość, ale robione "badziewiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi