kub Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Zdjęcie na którym się wzorowałem. To co mi z tego wyszło Chciałem uzyskać efekt brudu który zostaje po wyschnięciu brudnej wody Przyspawana płyta i okolice ma inny kolor ale pod pyłem i przez aparat tego nie widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 dwie liny holownicze na krzyż na jednej to nawet by nie ruszył bo by pekła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted July 1, 2013 Author Share Posted July 1, 2013 Dwie powiadasz? Trzeba będzie widocznie to zmienić, ale czemu na krzyż? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Pomijając aspekty techniczne oba pojazdy wyglądają tak jak by przeszły burzę piaskową. W sumie nie jest źle jednak trzeba było jedynie zróżnicować kolor bazowy pojazdów wykonać plamy i jakieś zacieki washa i tylko dodać kurz w niektórych miejscach. Podstawkę też mogłeś zrobić deczko szerszą. W sumie i tak ciekawa kompozycja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Muszę popracować nad swoimi fotografiami bo w rzeczywistości pył jest dużo mniej widoczny Tu naprawdę wygląda dość słabo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Liny na krzyż dlatego żeby nożna było manewrować pojazdami. Inaczej kiedy ciągnik zaczynał by skręt zewnętrzna lina była by tak mocno napieta ,że groziło jej pęknięcie. A wewnętzna luźna tak,że mogła by zostać nawinięta przez gąsienice ciągnika co skończyło by się jej zerwaniem. A układ krzyżowy do pewnego stopnia niweluje to zjawisko pozdrawiam OLO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Dzięki zza wyjaśnienia OLO Postaram się to poprawić w najbliższym czasie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts