Michał_86 Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 (edytowane) Mam pytanko, czy do modeli w skali 1:48 trzeba dokupywać jakieś elementy? Bo np. mam Mirage IIIR i tylko dyszę od silnika, żadnego elementu żeby zakryć 'dziurę' żeby nie było widać kabiny :P Edytowane 8 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Mam pytanko, czy do modeli w skali 1:48 trzeba dokupywać jakieś elementy? Nic nie trzeba... Jak chcesz, to dokupujesz. A jak nie chcesz, to nie dokupujesz. Jezeli dobrze rozumiem Twoj problem, to w zestawie, z jakiegos powodu, nie ma elementu imitujacego turbine, tak? Mozesz dorobic ta czesc sam lub kupic caly zywiczny zestaw dyszy wylotowej (o ile jest cos takiego do kupienia). Ale nie musisz. Mozesz zostawic to tak, jak jest... Pytania typu "czy trzeba" sa troche bez sensu. Wszystko zalezy od modelarza, jego umiejetnosci, wyobrazni, samozaparcia, czy zasobnosci portfela. Ps. Zmien tytul tego watku tak, zeby bylo wiadomo, o co chodzi. Slowo "pytanko" nic nikomu nie mowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 8 Września 2007 Autor Share Napisano 8 Września 2007 A gdzie można zakupić takie dodatki i czy widzieliście gdzieś na jakimś forum by ktoś sklejał Mirage IIIR 1:48 (najlepiej academy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 A gdzie można zakupić takie dodatki i czy widzieliście gdzieś na jakimś forum by ktoś sklejał Mirage IIIR 1:48 (najlepiej academy)? Użyj opcji szukaj tutaj i na innych forach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Poszukaj sobie w sklepach internetowych. Jezeli nie wiesz w jakich, zerknij do tego watku: viewtopic.php?t=872 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 8 Września 2007 Autor Share Napisano 8 Września 2007 1. Pod jakimi hasłami mam szukać dodatków do modeli? 2. Czym różni się Mirage IIIR od Mirage IIIC? 3. Nie znalazłem nic oprócz kolejnych modeli Mirage IIIR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Mirage IIIR to wersja rozpoznawcza. Platowiec od wersji E (wielozadaniowej), awionika od C (przechwytujacej), czy jakos na odwrot. Nie mial radaru, dzialka, tylko aparaty, kamery i inne takie gadzety... Nie wiem, czy uda Ci sie kupic zywiczny silnik do tego modelu. Mnie sie to nigdy nie rzucilo nigdzie w oczy (fakt, ze nie szukalem, ale jakies tam rozeznanie mam). Najprosciej bedzie Ci poprostu przykleic kawalek plasiku, zeby zaslepic otwor i tyle. Nawet kolka nie musisz wycinac, tylko przykleisz to na rure, obetniesz tak, zeby Ci sie polowki kadluba zamknely i tyle. No chyba, ze bedzie Ci sie chcialo bawic w zrobienie imitacji chociazby samej turbiny (o wtryskiwaczach, czy stabilizatorach nawet nie wspominam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 8 Września 2007 Autor Share Napisano 8 Września 2007 A masz jakieś fotki tej wersji Mirage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Mam... Calkiem sporo... O TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Tate, spokojnie, nie irytuj się, nikomu tym nie zaimponisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Alez ja sie nie iryce. I nie chcialem nikomu imponic, tylko wskazac droge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 Majek Myślisz że nie szukałem w googlwnicy? Tylko czy tam są fotki kabiny itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Majek Myślisz że nie szukałem w googlwnicy? Tylko czy tam są fotki kabiny itp? Poszukaj to może znajdziesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 Dzieki, kuzwa za pomoc. Jak masz dawać tak cenne rady to może skończ juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Dzieki, kuzwa za pomoc. Jak masz dawać tak cenne rady to może skończ juz. Pytasz sie czy tam są fotki kabiny! A skąd my to mamy wiedzieć ! Nie każdy przeglądał te zdjęcia. Wystarczy dobrze poszukać są strony z walkrounadami! http://www.aircraftresourcecenter.com/walk-jet.htm Szukajcie a znajdziecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Dzieki, kuzwa za pomoc. Jak masz dawać tak cenne rady to może skończ juz. Michał, uspokój się, od początku tylko dajcie mi to, dajcie mi tamto, sam nie szukasz, bo większość tego o co pytasz jest jak wół w wyszukiwarkach, na stronach sklepów. Liczysz, że użytkownicy forum będą szukali za Ciebie. Zabierasz się za model i nie postarałeś się o dokumentację do niego? Jeżeli chcesz robić bez dokumentacji, to sklej prosto z pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 Myślę że forum oprócz chwalenia się swoim modelami służy też do tego by sobie pomagać a w tym podawać linki do stron które się zna a ktoś inny je szuka a nie tylko pisać sam sobie poszukaj, ja wiem ale ty masz sobie szukać sam. Na tym koniec, dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Myślę że forum oprócz chwalenia się swoim modelami służy też do tego by sobie pomagaćOwszem pomagac, a nie MYSLEC za innych. Michal, nie przyszlo Ci do glowy, ze skoro nikt nic Ci nie podrzucl, to moze to oznaczac, ze nikt NIC nie ma? I musi szukac tak samo jak Ty? Wiesz, jak bym sie wstydzil tak roszczeniowo podchodzic do jakiejkolwiek sprawy. Zanim zadam jakiekolwiek pytanie, staram sie jak najwiecej dowiedziec sam. Zanim zabiore sie do budowy modelu, staram sie dowiedziec o oryginale jak najwiecej... Masz internet, to jest naprawde potezne zrodlo informacji. Dopiero gdy juz naprawde nic nie znajdziesz, wtedy pytaj. Ewentualnie mow, gdzie szukales, wtedy ktos bedzie mogl Ci pomoc zaciesnic poszukiwania. Do tej pory wygladalo to tak, jak napisal Gulus. "Mam model, dajcie mi zdjecia, dajcie mi adres sklepu, powiedzcie jak skleic, a najlepiej to sklejcie go za mnie". Sorry, moze troche przejaskrawilem, ale takie mam odczucia. Modelarstwo polega tez na tym, zeby wlozyc w model troche inwencji wlasnej. Na kazdym etapie budowy. Nawet, gdyby sie okazalo, ze rezultat nie bedzie taki, jaki sobie wymyslilismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi