Lisu15 Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Witam, Chciałbym się was poradzić jak najdokładniej wykonać maskę zaokrągloną do samolotu pasażerskiego. Jeśli źle opisałem to chodzi mi mniej wiecej o: .patrz na dziób: http://www.airliners.net/photo/Niki-(Air-Berlin)/Airbus-A320-214/2260648/L/&sid=65e84035b076fd514c7e64b81be8612c .patrz dziób i tył: http://www.airliners.net/photo/Lufthansa/Boeing-747-830/2281622/&sid=a52a6b5256bbe1cdfa61c60bc0f529ea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 A co sam wymyśliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu15 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Sam wymyśliłem przyklejenie dwóch lub trzech pasków taśmy malarskiej, odrysowanie kształtu ołówkiem, oderwanie i wycięcie skalpelem wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Sam wymyśliłem przyklejenie dwóch lub trzech pasków taśmy malarskiej, odrysowanie kształtu ołówkiem, oderwanie i wycięcie skalpelem wzoru. Zadanie jest proste, to i rozwiązanie znalazłeś w zasadzie sam. Jedyne co mnie tu niepokoi, to użycie taśmy malarskiej. Nie używam, nie ufam. Poza tym: Łuk możesz zrobić też wycinając bardzo wąski pasek taśmy, tak wąski, że uda się go bez trudu wygiąć do odpowiedniego kształtu, jeszcze lepiej, gdy użyjesz taśmy 3M, która łatwiej niż papierowe taśmy się układa na krzywiźnie. Wrzuć na googla 3M Fine Line Masking Tape. Przy pracy taśmą, trudno zrobić symetryczny łuk po obu stronach, szablon się i tak przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu15 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Chym. Więc zostaje mi kombinować. Podziękówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi