ministersan Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 Witam Co prawda żadnego warsztatu na forum mi się nie udało ukończyć, ale postanowiłem założyć nowy, bo będę na pewno potrzebował pomocy. Co prawda warsztaty forumowe nie ukończone, ale z 60-70% modeli jest ukończonych i może kiedyś doczekają się galerii. Poza tym trzeba próbować do skutku. Nie lubię przerywać pracy, aby robić zdjęcia (dlatego tak cięzko mi prowadzić warsztat), ale postaram się. Na warsztacie leciwy F-16 z Revella w 1:32 (malowanie nie wiem , czy pudełkowe, czy inne). oraz F-16C z Italerki, podawana przez Mastercrafta oszukującego nas, że można z pudła wykonać z niej naszego Jastrzębia. Model kupiony okazyjnie bez kalek polskich, więc malowanie jeszcze nie wybrane. Jesli chodzi o dodatki, to na pewno do italki blaszki do kabiny (już lecą), nie wiem czy coś jeszcze. Jeśli chodzi o Revella to jeszcze nie wiem , czy tylko własne , czy coś kupnego (drogie te żywice). Na pewno pierwszy raz w użyciu będzie to: Choć nie ukrywam, że cięzko o plany z nitowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Oglądanie tego warsztatu będzie dla mnie obowiązkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 19 Lipca 2013 Autor Share Napisano 19 Lipca 2013 Zanim zacznę prace nad F-16 (blachy dziś przyszły) testuje nitowanie na P-47 w 1:48 z firmy TESTOR. Sam model ma wypukłe linie i nie za dużo szczegółów, więc nitowanie trochę go wzbogaci, a i trening jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 21 Lipca 2013 Autor Share Napisano 21 Lipca 2013 Początki zabawy z nitowaniem Italerki. Dziś będę robił kabinkę, ale doszedłem do wniosku, że można już popracować ze statecznikiem. W tym tygodniu chciałbym zacząć Revella. Ponieważ nitów nie było widać na foto, do zdjęcia zabarwiłem je farbą wodną. EDIT: Gdy tak przymierzałem "garba" do kadłuba okazało się , że: linie podziału nie za bardzo pasują, więc trzeba zrobić tak: uzupełnić brak i szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Jeśli koniecznie chcesz zrobić sobie efa w 1/48, to wywal to co masz, a popatrz za czymś, co warte jest roboty. Moim zdaniem, o tym zestawie nie da się powiedzieć nic dobrego. Mnóstwo niepotrzebnej roboty, by zrobić z niego "produkt jastrzębiopodobny". Niestety, większy brat jest niewiele lepszy. Lata robią swoje, a ten zestaw Revella jest mocno leciwy. :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi