jakub97 Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Nie chciałem tego pisać, ale kangurek ma rację. Nie chcemy cię zniechęcać, ale może warto jeszcze raz spróbować. Model nie wygląda na ladnie sklejonego i to w tej skali. SPOKOJNIE! Z czasem wejdziesz w prawę i będzie tworzył modele jakie ci się nie śniły. Każdy kiedyś zaczynał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 A może byś odłożył ten model i poćwiczył malowanie na jakieś prostych tanich samolotach w 1/72?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 A może byś odłożył ten model i poćwiczył malowanie na jakieś prostych tanich samolotach w 1/72?? Oj, wujek Bohun by cię przez kolano przełożył A do autora wątku - naucz się, a może nie naucz się tylko rozbudź w sobie chęć przede wszystkim do rozcieńczania farb. Wszyscy chcą ci pomóc, dają cenne rady i korzystaj z nich, naprawdę warto. Szczerze, teraz wygląda to niezbyt fajne z twojej strony. Wszyscy produkują się na cenne porady, chcą ci pomóc, a ty i tak zrobisz po swojemu. Postaw się w sytuacji kolegów, którym się tak odwdzięczasz za wiedzę którą chcą ci przekazać... Twój warsztat w sumie kłóci się z ideą warsztatu, bo nie korzystasz z porad innych. Oczywiście nikt ci nie każe tak robić, ale teraz mi się to widzi jako "wiem lepiej, zrobię po swojemu". Więc może jeśli chcesz, to bardziej logiczne byłoby zrobienie od razu galerii i ewentualne pokazanie kilku zdjęć z przebiegu prac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Zacznij od wyrzucenia tych farb do zaprawek samochodowych i kup normalne farby modelarskie. Jak kupisz akrylowe np. "Pactry" to zapłacisz mniej, rozcieńszysz je wodą i przestaniesz się męczyć. Do większych powierzchni możesz kupić w samochodowym farbę szybkoschnącą akrylową w spray. Dużo osób chwali tu farby "Motip". Ja używam "Car-Rep" i też nie narzekam. Nie polecam "Dupli Color". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 ..... Nie polecam "Dupli Color". A dlaczego nie? To sa jedne z najlepszych farb dostepnych na rynku, ja uzywam wylacznie Dupli Color/Holts i jeszcze nie mialem z nimi problemu...... Chyba, ze kupiles podrobke w niemieckim hipermarkecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 ..... Nie polecam "Dupli Color". A dlaczego nie? To sa jedne z najlepszych farb dostepnych na rynku, ja uzywam wylacznie Dupli Color/Holts i jeszcze nie mialem z nimi problemu...... Chyba, ze kupiles podrobke w niemieckim hipermarkecie.... Kupiłem w Castoramie. Nie sądzę, by hipermarkety uciekały się do sprzedawania podróbek. Raczej znane mi są przypadki, że producent towaru - do hipermarketów sprzedaje gorszy produkt, bo mu narzucili niższą cenę. Pewnie każdy ma swoje doświadczenia. Moje są takie, że "dupli color" srebrny z Castoramy jest o wiele gorszy od srebrnego "Crafts spray" z Leroy. "Dupli color" szary podkład z Castoramy jest już bez porównania gorszy od "Car-Rep" kupionego w sklepie motoryzacyjnym. Więcej doswiadczeń nie mam i raczej mieć nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Marak, ktos kto szuka profesjonalnych rzeczy, np. lakiery omija hipermarkety szerokim lukiem. Sam sie kiedys nacialem na pseudo "Dupli Color" wlasnie w hipermarkecie. O takie rzeczy najlepiej pytac w profesjonalnych sklepach lakierniczych, a nie w niemieckich megakolchozach. To tak jak z kupnem np. Tokaja - mozna kupic produkowany i rozlewany na Wegrzech, mozna tez kupic produkowany na Wegrzech, ale rozlewany w Polsce, a za taki sie dziekuje i odklada na polke. Co do podkladow z Dupli to rzeczywiscie nie sa one dobre, poniewaz nie przylegaja do plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi