Skocz do zawartości

He - 111 1/48 - mini relacja z budowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też

Nr 1. to H3/H4 z Savanger-Sola KG 26 latające na bombardowania na północny wschód UK w trakcie Bitwy o Brytanię. Z dodatków komora bombowa Eduarda, blaszki do kokpitu i trochę blaszek na zewnątrz + jakieś własne dodatki.

Nr.2 Jeszcze nie sprecyzowany, ale chodzi mi po głowie, albo malowanie morskie, albo zimowe z rejonu Finlandii, jeszcze nie podjąłem decyzji.

Pozdrawiam.

Napisano

Zapowiada się ciekawie. Również myślę nad drugim tym razem dla siebie i ten na bank będzie z torpedami.

Heinkala już praktycznie skończyłem, zostały mi tylko anteny. Tak a propos do czego służyły te prętowe anteny z dołu kadłuba, zapomniane zarówno przez Monogram jak i Edka?

Napisano
Tak a propos do czego służyły te prętowe anteny z dołu kadłuba, zapomniane zarówno przez Monogram jak i Edka?

Jest to jedna z anten urządzenia radiowo-nawigacyjnego FuB-1, dolna konkretnie, górna znajdowała się na głównym maszcie antenowym. To tyle.

Pozdrawiam.

Napisano

No i fajnie, w najbliższym czasie zajmę się tym tematem.Na razie wrzuciłem na stronę kilka zdjęć, w tym ogólnych planów dla co bardziej niecierpliwych.

Pozdrawiam

Napisano

Myślę, że akurat jest to dość prosta rzecz do dorobienia w modelu i nawet mam kilka pomysłów jak to wykonać, aczkolwiek dokładnego planu instalacji niestety nie posiadam.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja to już zrobiłem wczoraj i zakończyłem budowę. Antenie podkadłubową wykonałem z polistyrenowych prętów i cienkiego drutu, górna z nitki z rajstop. Pozostał tylko sesja fotograficzna, którą mam nadzieję zrobić w najbliższym czasie, tak aby w poniedziałek wrzucić zdjęcia na stronę.

Wtedy będzie można butować, glanować, obsobaczyć itp.

Pozdrawiam

Napisano

Powiem Ci Marcin, że jak zrobiłeś zdjęcia mniej pod but to mi sie ten RLM 02 w kabinie zaczął podobać ale w sumie fajny temat z tego wyszedł

Pozdrawiam i czekam na fotki w galerii

Jak będziesz robił swojego to możemy mini projekcik grupowy uskutecznić

Napisano

Fotki do galerii wrzucone, jest również nowa galeria z gotowym modelem. Teraz można butować, glanować itp.

RLM 02 Marcinie jest jednak zbyt oliwkowy i Vallejo musi to poprawić, a co do projektu grupowego pomysł zacny, ale w dalekiej przyszłości (jeśli chodzi o mnie) na razie muszę zmienić tematykę a klejenia mam podobnie jak ty na ładnych kilka lat.

Pozdrawiam.