piotr_5e3 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Pod wpływem chwili zakupiłem niedawno w "okazyjnej" cenie komplet pudełek: Akishimo Mikazuki Momi I-370 I-68 Tugger set Samolociki z wczesnej wojny na Pacyfiku (32x) Samolociki z późnej wojny na Pacyfiku (32x) + 2 wypraski z dokładniejszymi armatkami i innymi duperelkami. Modele teoretycznie wszystkie 1/700 i od Hasegawy. Mam więc teraz 2 łodzie podwodne (jedną wykorzystam jako model treningowy do nauki aerografienia) , 4 niszczyciele, ok 70 samolotów, pomocniczą łódź patrolową i ok 25 sztuk mniejszej drobnicy portowej. Chciałbym zbudować z tego kilka mniejszych projektów, niespecjalnie ambitnych (w porównaniu z tym co się na forum wyprawia. Nie będzie raczej blaszek, co najwyżej drut i igły. Po moich nieprzyjemnych doświadczeniach z dużymi, ambitnym projektami zrobiłem sobie 3 letnia przerwę od klejenia. Przedtem poczynilem trochę pancerki i samolotów w 1/72. 1/36, 1/24 i 1/48 nie spodobały mi się więc wracam do mikroskali. Doświadczenie moje w kategorii okrętów jest bliskie zeru, mój warsztat jest ubogi i dopiero przymierzam się do kupna aerografu. Niczego bardziej ambitnego niż 1-2 statki + drobnica na małej podstawce nie planuję. I w tym miejscu chciałbym poprosić o pomysły aranżacji. Nie ograniczam się do udokumentowanych wydarzeń historycznych, wolałbym jednak zachować choćby pozory prawdopodobieństwa. Byłbym wdzięczny za zdjęcia i linki. Prace planuję zacząć za tydzień-dwa. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Sierpnia 2013 Super Moderator Share Napisano 12 Sierpnia 2013 No to będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 ...mając do dyspozycji Japońskie okręty ,zawsze możesz zrobić scenke z walk na Pacyfiku np. jakiś atol i bazujące przy nim okręty powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Wybierz sobie jeden niszczyciel. Resztę sprzedaj. Za uzyskane pieniądze kup do niego dobre blaszki. I zrób go na płynącego po sztormowym morzu ,-)). A będziesz miał dużo zabawy i satysfakcji. Niszczyciele bez dodatków w 700 wygladaja bardzo marnie. A ich duża ilość tylko zwiększy efekt biedy. 700setka to detal. Niszczyciel to na tyle mały obiekt, że można spokojnie w ten detal wejść nie bojąc się, że się z niego przed emerytura nie wyjdzie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Sierpnia 2013 Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Wybierz sobie jeden niszczyciel. Resztę sprzedaj. Za uzyskane pieniądze kup do niego dobre blaszki. I zrób go na płynącego po sztormowym morzu ,-)). A będziesz miał dużo zabawy i satysfakcji. Niszczyciele bez dodatków w 700 wygladaja bardzo marnie. A ich duża ilość tylko zwiększy efekt biedy. 700setka to detal. Niszczyciel to na tyle mały obiekt, że można spokojnie w ten detal wejść nie bojąc się, że się z niego przed emerytura nie wyjdzie ,-)) Bardzo dobrze napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi