Skocz do zawartości

JIN różne 1/700 potrzebny pomysł

piotr_5e3

Rekomendowane odpowiedzi

Pod wpływem chwili zakupiłem niedawno w "okazyjnej" cenie komplet pudełek:

Akishimo

Mikazuki

Momi

I-370 I-68

Tugger set

Samolociki z wczesnej wojny na Pacyfiku (32x)

Samolociki z późnej wojny na Pacyfiku (32x)

+ 2 wypraski z dokładniejszymi armatkami i innymi duperelkami.

Modele teoretycznie wszystkie 1/700 i od Hasegawy.

Mam więc teraz 2 łodzie podwodne (jedną wykorzystam jako model treningowy do nauki aerografienia) , 4 niszczyciele, ok 70 samolotów, pomocniczą łódź patrolową i ok 25 sztuk mniejszej drobnicy portowej.

Chciałbym zbudować z tego kilka mniejszych projektów, niespecjalnie ambitnych (w porównaniu z tym co się na forum wyprawia. Nie będzie raczej blaszek, co najwyżej drut i igły. Po moich nieprzyjemnych doświadczeniach z dużymi, ambitnym projektami zrobiłem sobie 3 letnia przerwę od klejenia. Przedtem poczynilem trochę pancerki i samolotów w 1/72. 1/36, 1/24 i 1/48 nie spodobały mi się więc wracam do mikroskali. Doświadczenie moje w kategorii okrętów jest bliskie zeru, mój warsztat jest ubogi i dopiero przymierzam się do kupna aerografu.

Niczego bardziej ambitnego niż 1-2 statki + drobnica na małej podstawce nie planuję. I w tym miejscu chciałbym poprosić o pomysły aranżacji. Nie ograniczam się do udokumentowanych wydarzeń historycznych, wolałbym jednak zachować choćby pozory prawdopodobieństwa. Byłbym wdzięczny za zdjęcia i linki. Prace planuję zacząć za tydzień-dwa.

Piotrek

Wybierz sobie jeden niszczyciel. Resztę sprzedaj. Za uzyskane pieniądze kup do niego dobre blaszki. I zrób go na płynącego po sztormowym morzu ,-)).

A będziesz miał dużo zabawy i satysfakcji.

Niszczyciele bez dodatków w 700 wygladaja bardzo marnie. A ich duża ilość tylko zwiększy efekt biedy. 700setka to detal. Niszczyciel to na tyle mały obiekt, że można spokojnie w ten detal wejść nie bojąc się, że się z niego przed emerytura nie wyjdzie ,-))

• Super Moderator
Wybierz sobie jeden niszczyciel. Resztę sprzedaj. Za uzyskane pieniądze kup do niego dobre blaszki. I zrób go na płynącego po sztormowym morzu ,-)).

A będziesz miał dużo zabawy i satysfakcji.

Niszczyciele bez dodatków w 700 wygladaja bardzo marnie. A ich duża ilość tylko zwiększy efekt biedy. 700setka to detal. Niszczyciel to na tyle mały obiekt, że można spokojnie w ten detal wejść nie bojąc się, że się z niego przed emerytura nie wyjdzie ,-))

Bardzo dobrze napisane