Skocz do zawartości

Hawker Hurricane Mk.IIc Revell 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witaj

Ładnie i czysto. Tylko jest ale... Ucz się szpachlowania od razu. szlifuj te jamki skurczowe i ślady po wypychaczach. A zobaczysz że będzie jeszcze ładniej.

Trzymam kciuki.

Pozdrawiam

Napisano

Dalszy postęp prac.

Kabłub został zamknięty więc śladów nie mogę już poprawić ,ale postaram się to zrobić przy następnym modelu.

Pomalowałem również śmigło.

P9070010.JPG

P9070011.JPG

Napisano
Witaj

Ładnie i czysto. Tylko jest ale... Ucz się szpachlowania od razu. szlifuj te jamki skurczowe i ślady po wypychaczach. A zobaczysz że będzie jeszcze ładniej.

Trzymam kciuki.

Pozdrawiam

Jaki jest sens szlifowania i szpachlowania jamek i śladów po wypychaczach w miejscach których nigdy nie będzie widac?

Napisano

Mam za sobą kilka sklejonych wyrobów ZTS i Mastercrafta więc ze szpachlowaniem trochę się zapoznałem

Myślę że nie będzie problemów.

Pozdrawiam Kuba.

Napisano

Jaki jest sens szlifowania i szpachlowania jamek i śladów po wypychaczach w miejscach których nigdy nie będzie widac?

Witaj

Ucz się szpachlowania od razu

Pozdrawiam

Ja tam nie wiem, ale może właśnie o to chodzi, lepiej sobie poćwiczyć na miejscach których nigdy nie będzie widać, zanim zacznie sie obróbkę miejsc które będą widoczne?

Pozdrawiam

No chyba że o to chodziło

Również pozdrawiam

Napisano

Ale kto się czepia i czego się czepia drogi kolego Beecker . My tu miłą konwersację prowadzimy.

Napisano

Skrzydła sklejone.

Zacząłem spachlowanie od spodu ,niestety zeszlifowałem fakturę plastiku imitującą poszycie

P9070012.JPG

Druga warstwa szpachli

P9070013.JPG

Napisano

Stan prac na dzień dzisiejszy.

P9130014.JPG

Jak widać powoli zbliżam się do malowania i tu pojawia się prośba o pomoc w dobraniu farby na spód modelu ( najlepiej z palety Pactry).Model będę malował aerografem zasilanym z mojej konstrukcji.

P9070011.JPG

Pozdrawiam.

Napisano
Jak widać powoli zbliżam się do malowania i tu pojawia się prośba o pomoc w dobraniu farby na spód modelu ( najlepiej z palety Pactry).
Nie spiesz się z tym malowaniem, upewnij się, że wszystko jest tak jak chcesz zanim będzie za późno. Przed malowaniem użyj podkładu, zobaczysz czy nie trzeba jeszcze gdzieś wygładzić. A i farba będzie się lepiej trzymać i układać.

No i napisz jaki kamuflaż zamierzasz położyć, żeby można ci było pomóc z doborem farb. Zaopatrz się w retarder żebyś nie klął na aerograf. (lub rozcieńczalnik z retarderem.)

Napisano

Malowanie planuję zrobić takie jak zaporponował Revell.

Jak widać dobrałem już kolory

Jedynie mam problem czy Pactra A116 nie będzie za ciemny?

P9160016.JPG

• 3 weeks later...
  • 1 month later...