Pawel90 Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Witam, jestem właśnie w trakcie sklejania swojego pierwszego okrętu wyposażonego w żagle i w tym miejscu mam pytanie - czy materiał taki ze starego parasola ogrodowego się nada? Taka dosyć cienka i chyba w miarę plastyczna może być rzecz, jeszcze po potraktowaniu wikolem może będzie dobre, ale wolę zapytać ekspertów. I jak mogę wykonać przeszycia na żaglach? Pisaczkiem cienkim wyrysować czy może jakoś wyszyć? Pozdrawiam i wybaczcie że nie przeglądałem forum, w telefonie ciężko i bardzo długo coś takiego się szuka. Cytuj
lkemot Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 W takiej skali przeszycie będzie wyglądało nienaturalnie. Bryty wyrysuj ołówkiem, a brzegi pomaluj rzadkim wikolem i jak wyschnie to wytnij żagiel. Potem brzegi oklej białym kordonkiem na wikol i będzie OK - niżej dokładny opis i zdjęcia http://www.koga.net.pl/forum/viewtopic.php?f=524&t=26926&start=70 Cytuj
Pawel90 Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 Dziękuję bardzo za tak wyczerpującą odpowiedź, postaram się zrobić jakiś egzemplarz testowy wpierw i pokaże na forum, czy materiał wg Was będzie dobry. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi