Pawel90 Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Witam, jestem właśnie w trakcie sklejania swojego pierwszego okrętu wyposażonego w żagle i w tym miejscu mam pytanie - czy materiał taki ze starego parasola ogrodowego się nada? Taka dosyć cienka i chyba w miarę plastyczna może być rzecz, jeszcze po potraktowaniu wikolem może będzie dobre, ale wolę zapytać ekspertów. I jak mogę wykonać przeszycia na żaglach? Pisaczkiem cienkim wyrysować czy może jakoś wyszyć? Pozdrawiam i wybaczcie że nie przeglądałem forum, w telefonie ciężko i bardzo długo coś takiego się szuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 W takiej skali przeszycie będzie wyglądało nienaturalnie. Bryty wyrysuj ołówkiem, a brzegi pomaluj rzadkim wikolem i jak wyschnie to wytnij żagiel. Potem brzegi oklej białym kordonkiem na wikol i będzie OK - niżej dokładny opis i zdjęcia http://www.koga.net.pl/forum/viewtopic.php?f=524&t=26926&start=70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 Dziękuję bardzo za tak wyczerpującą odpowiedź, postaram się zrobić jakiś egzemplarz testowy wpierw i pokaże na forum, czy materiał wg Was będzie dobry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi