erolo2000 Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Coś mało tu 1:72 ostatnio..Dlatego znowu dodaję swoje co nieco..niech coś się dzieje .Ardeny 12 dywizja pancerna ss. Pędzle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Całkiem fajnie wyszedł. Nie stosowałeś blaszek zestawowych? Nie wiem czy to wina zdjęć ale kalki na modelu wyglądają jakby nie weszły w zimmerit. Używałeś płynów do kalkomani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Września 2013 Autor Share Napisano 15 Września 2013 No z kalkami trochę lipa - nie bylo płynów do zmiekczenia pod reka. Sprobuję "powgniatać" kalki z numerem w zagłebienia zimerittu delikatnie - nie będzie to juz tak widoczne . Blaszki użyte - kratki na silniku i część na wieży na jarzmie oraz te uchwyty(kolucha) do mocowania lin przy ciągnięciu - po parze z tylu i przodu czołgu - metalowe . Fajnie ,że sie podoba . Trochę robotki było .."Skala robi róznicę". W takcie "budowy" obecnie PzKpfw. 35 (t) - totalnie szczegółowe maleństwo firmy Attack - najtrudniejszy model w mej "karierze" jeśli chodzi o układ jezdy ;). (1,5h szlifowania i klejenia było wózki skończone na tym etapie ) . Jak to mówią do odważnych świat należy. Gdyby jeszcze oczy były młode do tego Widziałem na forum ten model i wzięło mnie - cód miód normalnie . Sporo dodatków z poza pudła. viewtopic.php?f=68&t=32629 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Model fajny tylko te kalki psują efekt. Wyglądają za "nowo", może ja trochę zdrap skalpelem i pobrudź. Ja 3 dni temu też skończyłem go, może jutro wrzucę fotki na forum, tyle że trochę przeróbek zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Września 2013 Autor Share Napisano 23 Września 2013 Kalki wgniecione w zimeritt i lekko przykurzone - juz naprawdę jest ok. Dajcie spokój chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 A takie pytanie z innej beczki, acz związane z tym modelem, będzie ci on niebawem lądował na warsztacie. I jak się uda wyjdzie z niego ładna dama Magda - Pudel. Jak jest ze składalnością tego modelu, czy ma jakieś pułapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 24 Września 2013 Autor Share Napisano 24 Września 2013 Spoko luz - zero pułapek (jak dla mnie a jakimś "Mistrzem" w tym temacie nie jestem . Dragon to Dragon ...Kurcze marzy mi się zrobić w barwach powstańczych ,ale mam w pudle jeszcze wersje A.Najpierw Ona i jeszcze 9 innych modeli czeka a potem kupimy znów G i zrobimy "Pudla"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Obawiam się że w chwili obecnej ten model Pantery z Dragona jest dostępny jedynie z drugiej ręki, albo bardzo dobry revell i robienie zimmeritu, bądź zakup takowego z blaszki od Parta. Ja właśnie zacząłem warsztat z Magdą Pudel viewforum.php?f=184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Kalki poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Jest lepiej, wkrótce zaprezentuję moją wariację z udziałem tego modeliku, puki co jest wieża w projektach grupowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 wkrótce zaprezentuję moją wariację z udziałem tego modeliku, puki co jest wieża w projektach grupowych No dość Ci to długo schodzi ;)..Spoko - Nie warto sie śpieszyć lepiej go dopracować ze szczególami -wieża ok z tymi drucikami - myślałem ,że to tylko w skali 1:35 się robi - tak trzymać. P.S. Ja tam nie mam czasu za wiele - SKS >> Tygrysek Tunezja skończony wczoraj w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi