mrozum21 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Witam forumowiczów. Jestem początkującym modelarzem i mercedes będzie moim 4 modelem.(drugim ciężarówki) Chciałbym jego złożyć z waszą pomocą ponieważ nie jestem na tyle doświadczony aby na przykład polakierować model. Z racji na to że mam teraz swoje obowiązki nie będę składał szybko ale myślę że wyjdzie mi to na dobre. Na razie narzędzia i akcesoria mam tylko jeszcze nie jestem pewien co do kleju . Mam klej modelarski z igłą ale morze polecacie coś lepszego? Na razie liczę na odpowiedzi w sprawie kleju. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz13 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Wydaję mi się że klej z igłą jest najlepszy, chociaż nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Poza klejem z igłą (ja używam Revella i jest rewela) kup sobie klej penetrujący Tamiya, np tu:http://www.exito.sklep.pl/pl/p/TAMIYA-87038-Klej-Extra-Thin/2449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozum21 Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 A do czego ten klej TAMIYA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Cześć To jest klej penetrujący szybko schnący. Stykasz ze sobą dwie połówki np. zbiornik paliwa i w łączenie zapuszczasz pędzelkiem klej, on tam sobie ładnie wnika i już po chwili masz zbiornik sklejony. Potem szlifujesz łączenie papierkiem i śladu łaczenia nie będzie widać. Klej rewelacyjny polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi