kadzior Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Obecnie "dłubię" przy tym autku. Co zauważyłem to części karoserii są dość fajnie spasowane i nie będzie trzeba dużo przy nich grzebać. Foty pudła, części oraz instrukcji: Pierwszy etap pracy i wyżej wspomniane przymiarki zderzaków itp. iiiii nastąpiła przerwa w zabawie z powodu remontu mieszkania. Wznowienie prac mam nadzieję że już w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Prośba techniczna, postaraj się wklejać zdjęcia do tematu (oczywiście o regulaminowej wielkości, a nie miniaturki. Znacznie ułatwi to przeglądanie twojego warsztatu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 27 Września 2013 Autor Share Napisano 27 Września 2013 Ok, następne foty będą większe Szkoda że w galerii też wrzuciłem miniatury :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Jako że z powodu mojej "roboty" w której mógłbym siedzieć bez przerwy prace nad modelem idą strasznie powoli. Sklejam głównie wieczorami lub po nocach. Chciałem tylko powiedzieć na swoją obronę że części nie są ubabrane od kleju. Jest to kurz z którym nie mogę wygrać Wnętrze miało być w dwóch odcieniach szarego. Został tylko ten ciemniejszy bo pomimo zapewnień pań w sklepach czy też sprzedających farby na allegro że jasny szary jest matowy nic z tego nie wychodziło. Tyle razy w życiu nie kąpałem części w krecie. Szybka przymiarka Do zrobienia została buda, jednak brak czasu na malowanie aero w pracy więc model został na chwilę odłożony. Za plecami powstaje jeszcze jedno auto, ale to już w innym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz13 Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Super tak trzymaj, tylko uważaj na kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Trochę ruszyłem z pracami. Karoseria pomalowana. W pierwszej kolejności baza później lakier bezbarwny. Malowałem lakierami samochodowymi Poskładane na chwilę Pomalowałem siatkę w zderzaku jak to jest w oryginale Ramki szyb Dokładkę tylnego zderzaka, efekt trochę mizerny. Liczyłem że trochę lepiej będzie to wyglądać Lampy malowałem na wzór "dodża" którego znalazłem w sieci. I z kloszami Tak plus minus będzie wyglądała całość Komentować krytykować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Czołem! Obmaluj dookoła szkła kloszy do przednich reflektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Kurcze racja, nawet o tym nie pomyślałem. Jaki kolor polecasz? Czarny jak lampy czy kolor karoserii? Pytam bo jesteś bardziej doświadczony, a mi każda rada się przyda aby to wszystko miało jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Dzięki Jutro się za to biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidBo Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Trochę ruszyłem z pracami. Karoseria pomalowana. W pierwszej kolejności baza później lakier bezbarwny.Malowałem lakierami samochodowymi Kolego powiedz mi jak "montować" te elementy na tych "stojakach"? Wziąć np. wykałaczkę i przykleić ją do elementu wikolem czy jakoś inaczej? Pozdrawiam. P.S. No i oczywiście model malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Kolego powiedz mi jak "montować" te elementy na tych "stojakach"? Wziąć np. wykałaczkę i przykleić ją do elementu wikolem czy jakoś inaczej? Pozdrawiam. P.S. No i oczywiście model malina Te stojaki to nic innego jak resztki ramek po częściach z modelu Przyklejam je w takie miejsca gdzie nie będzie widać śladów po złożeniu w całość. Używam do tego zwykłego kleju modelarskiego Co do maliny to jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Przyklejam je w takie miejsca gdzie nie będzie widać śladów po złożeniu w całość. Używam do tego zwykłego kleju modelarskiego Ja ze swej strony polecam Blue tac, lub White tac, ten drugi mniej tlusci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Kolego powiedz mi jak "montować" te elementy na tych "stojakach"? Wziąć np. wykałaczkę i przykleić ją do elementu wikolem czy jakoś inaczej? Pozdrawiam. P.S. No i oczywiście model malina Te stojaki to nic innego jak resztki ramek po częściach z modelu Przyklejam je w takie miejsca gdzie nie będzie widać śladów po złożeniu w całość. Używam do tego zwykłego kleju modelarskiego Co do maliny to jeszcze daleko A po co klejem? Kup za grosze "Patefix" będziesz miał materiał wielokrotnego użytku i żadnych śladów na plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidBo Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Ale równie dobrze można miejsce klejenia przejechać papierem ściernym i też (chyba) nie będzie to źle wyglądało, bo przecież te "łapki" klei się od wewnątrz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Ale równie dobrze można miejsce klejenia przejechać papierem ściernym i też (chyba) nie będzie to źle wyglądało, bo przecież te "łapki" klei się od wewnątrz ;) Można, ale po co sobie roboty dodawać i papier ścierny marnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Dorotka znowu pomagasz. Dziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Kasta prezentuje się całkiem nieźle. Czekam na lepsze zdjęcia. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Kasta bardzo ładnie , wiele do zyczenia pozostawiają elemęty malowane pędzlem , popracuj nad tym albo kup aerograf (polecam to drugie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Tak wiem że pędzel nie jest moją mocną stroną. Aero na stanie, nim właśnie malowałem kastę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycjusz2001 Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Jakiej farby użyłeś do malowania lamp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Humbrol 85. Malowałem ręcznie. Ogólnie model jest skończony, mam kilka fotek jeszcze z prac. Jednak brak czasu aby zrobić jakąś fajną galerię. Może na dniach coś wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycjusz2001 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Wygrzebałem kilka zdjęć z telefonu które robiłem już jakiś czas temu. Sorki za jakość ale robiłem je w strasznych ciemnościach. Możliwe że już dziś wrzucę galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Aż się prosi we wnętrzu zrobić jakiś wash, strasznie płasko jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi