Gobain Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Model prosto z pudła, robiony z myślą nauki brudzenia. Jak widać na fotkach nie do końca udanego ale na obecną chwile chyba szczyt moich niewielkich umiejętnści A to mój najlepszy model jaki w życiu mi się udał Kacper w skali 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek261 Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Ostatnie zdjęcie najlepsze!! Tylko jakiś taki czyściutki ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Przyjdzie czas na brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Przyjdzie czas na brudzenie Czas na brudzenie u tego ostatniego to chyba parę razy dziennie fajny LAV-ek, pobrudź go i pokaż efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Właśnie problem polega na tym że już go brudziłem suchymi pastelami i produktami cmk (tylko takie posiadam) .Potem prysnąłem bezbarwnym który zdmuchnął mi większość pigmentu , zupełnie nie mam pojęcia jak to utrwalić na modelu . Inna sprawa że w realu trochę mocniej jest ubrudzony tyle że nie potrafię ogarnąć swojego aparatu tak aby realniej oddał to co nim fotografuję . Może jakieś wskazówki odnośnie ubrudzenia go ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Nic nie pryskaj pigmentów bezbarwnym ! Utrwala się specjalnym utrwalaczem (mleczko do pigmentów, różnie się to nazywa). Ja najpierw powierzchnię brudzoną maluje tym mleczkiem delikatnie, sypię pigment a po wyschnięciu ścieram nadmiar pędzelkiem, patyczkiem, aż do uzyskania efektu np zabłoconej, zakurzonej powierzchni. Można od razu zmieszać pigment z utrwalaczem i nakładać, po wyschnięciu zetrzeć nadmiar. Mokra powierzchnia błyszczy, ale po wyschnięciu jest matowa i trwała, nie ściera się pod palcami, zachowuje kolor. Masz sporo czasu na korekty, zanim całość wyschnie. Używam akurat pigmentów i utrwalacza Valejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Ok dzięki, poszukam tych specyfików i potrenuje na lav-ie zobaczymy jaki uzyskam efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi