Dorotka Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Jutro pyknę foto i wrzucę ci na PW aby nie zaśmiecać ci tematu moimi wypocinami.Dzięki za odpowiedź. Jak dla mnie to możesz na spoko tu wrzucić Może jeszcze ktoś inny skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Oto moja szyba. Nie jest jeszcze skończona bo góra będzie zrobiona w kolorze tapicerki. Jednak szału jak dla mnie nie ma. Porównując z twoją to jestem załamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Hm.... Dramatu nie ma, nie przesadzaj Żaden ze mnie znawca, ale wydaje mi się, że taśma była źle przyklejona i w niektórych miejscach wyszły postrzępione linie (farba weszła pod taśmę). Może malowałeś za gęstą farbą i popękała przy zdejmowaniu taśmy. Ja dociskam przyklejoną taśmę bardzo dokładnie szpatułką do uszu. Farba w proporcji 1/3 (1 - farba) i maluje trzema wartami co 15 minut, żeby nie zalać taśmy trzymając szybę prostopadle do aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Następnym razem bardziej się postaram Masz rację że przy zdejmowaniu taśmy zrobiły się ubytki na szybie. Jednak tak już to zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Fotele trafiły na swoje miejsce... Jest gdzie usiąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Super lakier i ogólne wykonanie kasty. Jakiś tylko zielony ten czerwony:) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Wydawało mi się, że już coś napisałem o tym wnętrzu Skoro jednak nie, to śpieszę pogratulować Super to wygląda. Tak trzymaj. Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Dzięki! Teraz trwają prace nad środkową konsolą (jedną już spieprzyłem), radiem, mocowaniem pasów, uchwytami pasów, "zamkami" pasów. Może jutro uda się skończyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Co za zbieg okoliczności Ja to samo robię w moim Astonie Najbardziej wkurza mnie wyświetlacz radia. Nie mam na to żadnej kalki, a malowanie wychodzi tak sobie. Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Co za zbieg okoliczności Ja to samo robię w moim Astonie Najbardziej wkurza mnie wyświetlacz radia. Nie mam na to żadnej kalki, a malowanie wychodzi tak sobie. Pozdrawiam, Jacek Koniec końców i tak niewiele widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Dlatego właśnie postanowiłem w moim modelu otworzyć drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Listopada 2013 Autor Share Napisano 12 Listopada 2013 Dlatego ja na moim etapie modelarskiego rozwoju drzwi nie otwieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 coppercat mógłbym zobaczyć gdzieś twój model? Interesują mnie te otwierane drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Listopada 2013 Autor Share Napisano 12 Listopada 2013 Czołem Panowie! Walczę ze światłami Powiedzmy, że Revell się postarał średnio w tej materii, a moje umiejętności są takie sobie żeby to poprawić. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak jak poniżej. Zdaje się, że dałem ciała malując klosze farbą błyszczącą, teraz pojechałbym matową. Jak ktoś ma jakiś pomysł żeby to ulepszyć to pilnie słucham, jak nie to jutro "zamykam" klosze :-> Z góry dzięki i o łagodny wymiar kary proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 coppercat mógłbym zobaczyć gdzieś twój model? Interesują mnie te otwierane drzwi Dla formalności: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=47321 Drzwi oczywiście Twojego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Wracając do głównego wątku, w tzw. między czasie okazało się, że światła są do dupy. Trzeba zmienić nie tylko ich wygląd, ale i całą konstrukcję. Prace rozpoczęte, spryskiwacze odcięte: Plan prac przewiduje: 1. Obetnę spryskiwacz i nieco go "wyciągnę" (ok. 1 mm) przez co szkło pójdzie nieco do góry likwidując "zestawową szparę". 2. Spryskiwacz maluję czarnym półmatem od zewnątrz. 3. Odbłyśnik jadę alcladowym aluminium, elementy świecące w oryginale zostają zamaskowane i zostają w chromie. 4. Czarny szajs na oryginalnym odbłyśniku jadę czarnym matem. A w między czasie, popsikałem sobie nową kastę nas żółto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Tu ferrari, jakieś Porsche i zaraz jeszcze Mini. Nie gubisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Tu ferrari, jakieś Porsche i zaraz jeszcze Mini. Nie gubisz się? No bez przesady... To tylko trzy modele Początkowo miałem ambitny plan, że zacznę jeden i po jego skończeniu wezmę się za kolejny. Ale praktyka pokazała mi, że to trochę bez sensu - na coś się czeka, coś schnie, czy jakieś inne przerwy. Więc przeszedłem na system jeden projekt "poważny" i dwa poboczne, prosto z pudła. Na tych pobocznych mogę sobie poćwiczyć choćby kładzenie lakieru. Pomalowana buda się nie zmarnuje. Chrom też można ściągnąć z kilku modeli na raz i położyć własny - mniej czyszczenia aerografu Tak więc jakoś to ogarniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Tu ferrari, jakieś Porsche i zaraz jeszcze Mini. Nie gubisz się? Ja mam na warsztacie 10 Również zrobiłem ostatnio taką Californie, ale to co ty robisz to tylko pogratulować i pozazdrościć. Światła przednie jaki i tylne do najlepszych faktycznie nie należą, tylko jedna uwaga, czy te tylne dolne koło tego czarnego pasa nie są u ciebie za jasne? Zaczynasz już coś przy silniku czy jak skończysz karoserię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Również zrobiłem ostatnio taką Californie, ale to co ty robisz to tylko pogratulować i pozazdrościć. Światła przednie jaki i tylne do najlepszych faktycznie nie należą, tylko jedna uwaga, czy te tylne dolne koło tego czarnego pasa nie są u ciebie za jasne?Zaczynasz już coś przy silniku czy jak skończysz karoserię? Dzięki! Silnika nie robię w ogóle. To mój pierwszy (nie licząc nieskończonego Lexusa) model po 15 latach przerwy w modelarstwie, więc robię go w wersji uproszczonej, żeby sobie pewne rzeczy przypomnieć a jeszcze więcej rzeczy (całkiem dla mnie nowych) przyswoić. Na silniki i inne bajery jeszcze mam czas Działałem trochę przy silniku Lexusa ale szło tak sobie (kilka próbek niżej), więc w tym modelu sobie darowałem. Do robienia silnika wrócę przy Ferrari Berlinetta. O której części piszesz, że jest za jasna, bo jakoś nie mogę zatrybić...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Ja jednocześnie zacząłem 2. Pierwszy to Dodge (jest tu temat ) drugi Pontiac GTO. Ale jakoś po pomalowaniu kasty Dodga nie myślę nawet o GTO :P Maska w tym aucie będzie się otwierać? Bo jeśli tak to trochę dziwnie będzie wyglądało bez serducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Maska w tym aucie będzie się otwierać? Bo jeśli tak to trochę dziwnie będzie wyglądało bez serducha Przecież napisałem, że to silnik Lexusa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Chodzi mi o te światła na tym czarnym pasie co rejestracja, tam gdzie są kierunkowskazy i cofanie: Silnik w lexusie wychodził całkiem ładnie, a ten w californi jest chyba jednym z prostszych, lepiej by było go zrobić i ewentualnie nie pokazywać jeśli by coś nie wyszło (tak jak w moim przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Hm... Sam nie wiem. Na zdjęciu poniżej same szkła wydają się przeźroczyste ale faktycznie na większości zdjęć wydają się być przydymione. Nie wiem tylko czy to kwestia szkła, czy efektu koloru tego co w środku. Dzięki, że zwróciłeś na to uwagę. Szkła mogę jeszcze "ściemnić", nie ma problemu. Przemyślę sprawę. Co do silnika natomiast, to w samym początkowym założeniu było, że go w samochodzie nie będzie. Być może zostanie wyeksponowany obok samochodu, tak jak na pierwszym zdjęciu w tym wątku. Jeszcze raz dzięki za zwrócenie uwagi na szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Maska w tym aucie będzie się otwierać? Bo jeśli tak to trochę dziwnie będzie wyglądało bez serducha Przecież napisałem, że to silnik Lexusa.... Albo nie umiem czytać, albo już po tym tygodniu tyrania na warsztacie jestem tak przemęczony że nie wiem co czytam. Chodzi mi cały czas o Farelkę. W niej nie będzie silnika czy będzie motor od Lexiego bo już nic nie wiem. Sorki za zamieszanie DOPISANE Teraz to już rozumiem, w sumie o jednej godzinie wysłaliśmy posty Edytowane 14 Listopada 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi