Dan Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Witam! Jestem początkującym modelarzem i mam pewien problem z gumowymi gąsienicami. Polega on na tym, że nie wiem jak je ukształtować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Wywal i kup gąski friulmodel. Tych nie ukształtujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 (edytowane) A można je chociaż przykleić do kół ? Edytowane 21 Października 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Nie chciał bym kupować takich drogich gąsek :E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Możesz kupić tancze plastikowe ( np. AFV club ), ale wymagające dużej cierpliwości i czasy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Jak najbardziej gąsienice można uformować przyklejając je do kół, tak zrobiłem w Tygrysie również Zvezdy. Tylko że wtedy zawieszenie masz nieruchome. Coś za coś. Gumy inaczej niż na klej nie uformujesz, natomiast gąsienice ogniwkowe jak najbardziej - formuje się podczas składania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Spróbuj zrobić z plasteliny kulki ,wałki o wielkości potrzebnej aby uzyskać odpowiednie ugięcie, zwis górnego odcinka taśmy . Nastepnie delikatnie docisnij z góry do wieżchu koła a w powstałą szczeline wsuń plastelinę. Dolegającą gąske przyklej klejem typu super glue. Trzeba tylko mieć nadzieję że taśma sie nie zerwie albo koło napinające. Plastelinę załóż na pierwsze i ostatnie koło, wrazie potrzeby postąp tak samo ze środkowym odcinkiem taśmy . Bądz ostrożny. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Dziękuję bardzo za rady. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Widziałem gdzieś z żywicy, dedykowane do modelu Zvezdy, poszukaj na eBayu, gość sam je robi i wyglądają porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Widziałem gdzieś z żywicy, dedykowane do modelu Zvezdy, poszukaj na eBayu, gość sam je robi i wyglądają porządnie. To lepiej zakupić Maquetta albo Afv.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Widziałem gdzieś z żywicy, dedykowane do modelu Zvezdy, poszukaj na eBayu, gość sam je robi i wyglądają porządnie. To lepiej zakupić Maquetta albo Afv.. To może lepiej oryginalne ?? Dajcie chłopakowi skończyć ten model, już dobrze wie, że może kupić gąski oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Sa mu z żywicy zaproponowałeś..niech klei gumki,jak na pierwszy raz-wystarczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Sa mu z żywicy zaproponowałeś..niech klei gumki,jak na pierwszy raz-wystarczy! Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Spróbuj patentu z drucikami wklejonymi w kadłub. Schowają się między ogniwka i docisną gąski do kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi