Skocz do zawartości

T-34/85 Zvezda 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Jestem początkującym modelarzem i mam pewien problem z gumowymi gąsienicami. Polega on na tym, że nie wiem jak je ukształtować. Pozdrawiam

13790101.jpg

Napisano (edytowane)

A można je chociaż przykleić do kół ?

Edytowane przez Gość
Napisano

Nie chciał bym kupować takich drogich gąsek :E

Napisano

Jak najbardziej gąsienice można uformować przyklejając je do kół, tak zrobiłem w Tygrysie również Zvezdy. Tylko że wtedy zawieszenie masz nieruchome. Coś za coś. Gumy inaczej niż na klej nie uformujesz, natomiast gąsienice ogniwkowe jak najbardziej - formuje się podczas składania.

Napisano

Spróbuj zrobić z plasteliny kulki ,wałki o wielkości potrzebnej aby uzyskać odpowiednie ugięcie, zwis górnego odcinka taśmy . Nastepnie delikatnie docisnij z góry do wieżchu koła a w powstałą szczeline wsuń plastelinę. Dolegającą gąske przyklej klejem typu super glue. Trzeba tylko mieć nadzieję że taśma sie nie zerwie albo koło napinające. Plastelinę załóż na pierwsze i ostatnie koło, wrazie potrzeby postąp tak samo ze środkowym odcinkiem taśmy . Bądz ostrożny.

Pozdrawiam Michał.

Napisano

Dziękuję bardzo za rady. Pozdrawiam!

Napisano

Widziałem gdzieś z żywicy, dedykowane do modelu Zvezdy, poszukaj na eBayu, gość sam je robi i wyglądają porządnie.

Napisano
Widziałem gdzieś z żywicy, dedykowane do modelu Zvezdy, poszukaj na eBayu, gość sam je robi i wyglądają porządnie.

To lepiej zakupić Maquetta albo Afv..

To może lepiej oryginalne ??

Dajcie chłopakowi skończyć ten model, już dobrze wie, że może kupić gąski oddzielnie.

Napisano
Sa mu z żywicy zaproponowałeś..niech klei gumki,jak na pierwszy raz-wystarczy!

Dokładnie.