kondzior4 Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Witam chciałbym się pochwalić moim ostatnim dziełem. Model który zrobiłem to model kupiony jako złom.Jest to Stug IV prawdopodobnie firmy REVELL. Postanowiłem zrobić go w zimowym malowaniu.Jak wyszło oceńcie sami.Dodam że jest to mój debiut jeśli chodzi o kamuflaż zimowy.Po raz pierwszy dorabiałem też boczne blachy a materiałem który użyłem była blaszka z puszki po piwie dokładnie Wojak . Oto jak model wyglądał w fazie gdy go kupiłem: A teraz moje wypociny: Oceniajcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Czy dobrze widzę, że pod tym białym jest szary (Panzergrau lub podobny) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Czy dobrze widzę, że pod tym białym jest szary (Panzergrau lub podobny) ??? Tak. Zimowy kamuflaż był zwykle robiony z wapna, a to ścierało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Nie widziałem "czwartego"w szarym malowaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Bo takowych nie było wszystkie od prototypu były w Wehrmacht Olive. Ale w tym przypadku, można to sobie darować gdyż jak twierdzi autor to poligon doświadczalny malowania zimowego . Co do samej zmywalnej farby całkiem nie źle. Przydało by się trochę zabrudzeń tego białego jakiś zacieków i tym podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Ufff!!a już myślałem że ze wzrokiem co raz gorzej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Tak. Zimowy kamuflaż był zwykle robiony z wapna, a to ścierało się. Moje pytanie dotyczyło szarego koloru - jak już kolega gumowy wspomniał te pojazdy w takim kolorze nie występowały. Wystarczyłoby całość pomalować Dunkelgelb na to zimowy i byłoby lepiej. A malowanie zimowe wyszło całkiem nieźle - jaką techniką robione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzior4 Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Dzieki za dobre słowo odnośnie malowania.Jeśli chodzi o malowanie to przyznaje sie że spaprałem robote nie sprawdziłem dokładnie czy w takim kolorze występował Stug III był więc myślałem że ten też a tu sie okazuje że nie następnym razem się poprawie.Jeśli chodzi o technike to najpierw położyłem bazowy ten szary pozniej lakier do wlosow i na to bialy a pozniej pedzelkiem zdzierałem i tak oto powstał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Nie Stug III a IV, podejrzewałem technikę na lakier do włosów. Przy następnym zimowym pamiętaj także o jego przybrudzeniu. Kierunek jest słuszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi