notkin Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Mam pewien problem z malowaniem przezroczystej płytki z zywicy (chyba) za pomocą lakierów uniwersalnych (deco color) w sprayu. Ogólnie wygląda to tak, ze na początek kładę jedna warstwę (czerwoną), czekam 2-3 dni i kładę druga warstwę (niebieską). Niestety ostatnio z jakiegoś powodu druga warstwa wchodzi w niektórych miejscach w reakcje z pierwszą i na powierzchni robi się taki kożuch. Tutaj wklejam poglądowy obrazek jak to mniej więcej wygląda. http://zapodaj.net/ea947b53ef835.jpg.html Jest to o tyle dziwne ze maluje te płytki z zywicy od dłuższego czasu i wcześniej tylko raz miałem taka sytuację. A teraz natomiast w srednio co drugim detalu w większym bądź mniejszym stopniu. Raczej nie jest temu winna ani temperatura ani wilgotność, bo problem występował nawet kiedy malowałem w domu w temperaturze około 20C. Byłbym wdzięczny za kazdą sugestię na temat tego co moze byc nie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter_D Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Ja miałem coś takiego jak malowałem pędzlem. Ale było to spowodowane zbyt dużą ilością farby/rozpuszczalnika. Wtedy nowa warstwa wżerała się w poprzednią. Może za dużo farby położyłeś w jednym miejscu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts